Ministrul Educației afirmă că probele de testare ale competenţelor de la Bacalaureat ar putea fi echivalate cu notele de la clasă, în cazul în care greva din învăţământ va continua

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat că în cazul în care greva din învăţământ va continua, probele de testare ale competenţelor de la Bacalaureat ar putea fi echivalate cu notele de la clasă obţinute la acele materii.

06 Iunie 2023, 16:02 (actualizat 06 Iunie 2023, 16:22) Știrile TVR |
Ministrul Educației, Ligia Deca / FOTO: www.facebook.com/www.edu.ro

"Eu cred că nu vom fi în această situaţie. Dar dacă vom ajunge într-un astfel de punct, putem să mergem pe ideea - pentru că începem luni cu probleme de competenţe - să accesăm experienţa din timpul pandemiei, când au fost echivalate probele de competenţe cu notele de pe parcursul... la materiile corespunzătoare. Nu cred că este o soluţie ideală, în sensul în care ei trebuie să dea acele probe pentru a constata nivelul actual. Însă dacă vom ajunge în acea situaţie, vom merge pe soluţii pe care le-am mai testat deja şi sunt funcţionale. Cu siguranţă, vom căuta variantele în care copiii să fie cât mai puţin afectaţi de acest context", a spus Deca la Europa FM.

Ea a mai afirmat că aceasta este una dintre măsurile care ar putea fi luate în calcul de Ministerul Educaţiei.

"Dacă vom fi în această situaţie, avem la îndemână măsuri care să nu pună şi mai multă presiune pe elevi. Cred că este important ca finalul examenului de Bacalaureat să le permită absolvenţilor de liceu să se înscrie la facultăţile pe care şi le doresc", a explicat ministrul.

Ligia Deca a spus că cei care se află în situaţie de corigenţă la materiile la care s-ar putea echivala notele ar putea primi o notă în plus.

"Cei care se află în situaţie de corigenţă pot avea o notă în plus. Pentru ei se permite acordarea unei note în plus faţă de minimum, în aşa fel încât să poată ei avea şansa să remedieze această situaţie", a declarat Deca.

Sursa: Agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 25°C
IASI 23°C 21°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 23°C 23°C
CRAIOVA 24°C 23°C
BRASOV 20°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI