Ministrul Educaţiei l-a demis pe inspectorul general ISMB, după reacţia în cazul elevului care s-a aruncat pe geam, la o școală din București

4 iunie 2021, 14:19

Elevul de clasa a VI-a s-a aruncat de la etajul I al școlii în care învăța, după ce ar fi amenințat că vrea să-și pună capăt zilelor. Copilul a căzut în curtea interioară a unității, într-o zonă acoperită cu iarbă.

O ambulanță l-a preluat la scurt timp, iar acum este în stare stabilă la spital.

Nimeni nu-și explică gestul.

Grav este că inspectorul școlar general al Municipiului București n-a luat cazul în serios.

„O joacă obişnuită… Ce să vă zic… a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam.” a spus Ionel Pușcaș.

Declarația șocantă i-a adus demiterea din funcție.

Ulterior, Ionel Pușcaș a revenit cu o precizare. Acesta spune că declarația a fost folosită în mod tendențios și că era în timpul unei ședințe a Consiliului General când a vorbit cu o jurnalistă la telefon despre acest caz. Intre timp, incidentul a fost preluat de polițiști.

Polițiștii Secției 16 anchetează cazului elevului care s-a aruncat de la etaj la Școala gimnazială George Bacovia. Oamenii legii vor să afle ce l-a determinat pe copil să recurgă la acest gest.

Cazul redeschide răni mai vechi ale sistemului de educație din România. Violența în școli este la nivel alarmant și se fac prea puține pentru stăvilirea fenomenului. De altfel, consilierii școlari, cei care ar trebui să îi ajute pe elevi, au în grijă un număr prea mare de copii.

Legea spune că este nevoie de un consilier la 800 de elevi.

La Școala gimnazială „George Bacovia” este un singur consilier la peste o mie de elevi.

Potrivit unui studiu realizat de „Salvați Copiii”, peste 90% dintre copiii și adolescenții care au ajuns în ultimul an la psiholog, în centrele de specialitate ale organizației, au suferit tulburări emoționale care aveau legătură cu pandemia.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite