Ministrul Educaţiei invită cadrele didactice să organizeze activităţi de promovare a lecturii

Ministrul Educaţiei Ligia Deca
Ministrul Educaţiei Ligia Deca
10 februarie 2023, 13:30

„Pentru marcarea zilei de 15 februarie, Ziua Naţională a Lecturii, invităm cadrele didactice din toate unităţile de învăţământ să organizeze activităţi de promovare a lecturii în rândul antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor”, afirmă ministrul, într-un comunicat de presă.

Astfel, în timpul programului şcolar, elevii vor fi încurajaţi să prezinte cartea preferată, să citească din ea şi să discute pe marginea ei, iar copiilor din ciclul antepreşcolar/preşcolar cadrele didactice le vor citi cărţi potrivite vârstei.

„Vă încurajăm ca activităţile din data de 15 februarie să fie precedate sau urmate şi de alte iniţiative: cluburi de lectură organizate pentru elevi şi împreună cu aceştia, întâlniri cu scriitori, traducători şi ilustratori, ateliere de scriere creativă şi/sau ilustrare de carte, vizite şi/sau activităţi organizate la bibliotecă sau librărie, inclusiv prezentări ale serviciilor oferite de bibliotecile locale, judeţene şi/sau metropolitane, expoziţii cu desene ale personajelor preferate, discuţii despre drepturile de autor, expoziţii de carte organizate cu sprijinul editurilor şi librăriilor. Ziua Naţională a Lecturii ne oferă un prilej bun să reiterăm importanţa cărţilor în viaţa noastră şi să iniţiem împreună obiceiuri de lectură, atât de necesare copiilor şi tinerilor noştri. Să nu uităm că fiecare zi este potrivită pentru a descoperi o carte. Copiii, tinerii şi adulţii au nevoie de rutina lecturii pentru a se bucura de beneficiile ei”, susţine Ligia Deca.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite