TEMA ZILEI

Sorin Cîmpeanu, la TVR: Nu îi putem lipsi pe copii de gestul de a oferi mărțișoare. O floare nu este un obiect personal

Bugetul educaţiei a primit aviz favorabil în Parlament, după o şedinţă cu scandal în care Comisiile reunite s-au blocat în procedura de început de dezbatere. În pofida acestui lucru, bugetul a trecut fără amendamente. Despre acest subiect, dar și despre vaccinarea cadrelor didactice, examenele naționale sau oferirea de mărțișoare în școli a vorbit joi seara la "Tema Zilei" ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

25 Februarie 2021, 23:20 (actualizat 25 Februarie 2021, 23:25) |
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Tema Zilei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ministrul educației spune că nu se va interzice elevilor să aducă flori sau mărțișoare la școală, explicând că acestea nu sunt obiecte personale. În plus, spune Sorin Cîmpeanu, oferirea unei flori nu poate influența rata de transmitere a virusului într-o măsură mai mare decât o face aglomerația de la metrou, de exemplu.

"Ați văzut cumva elevi de clasele I, a II-a, a III-a, a IV-a care, cu mânuțele lor mici fabrică mărțișoare pentru mame sau pentru învățătoare? Îi poți lipsi oare de șansa de a oferi acele mărțișoare? Ați văzut că din anul 2017 mărțișorul este un simbol inclus în patrimoniul imaterial mondial UNESCO? Imaterial, deci are o valoare de simbol. UNESCO spune. Credeți că ministerul Educației are puterea să vină să spună că ce spune UNESCO nu e bine? Nu. Mărțișorul este un simbol. O floare nu este un obiect personal, o floare nu este un obiect de inventar. Îmi pare rău că a trebuit să venim cu această precizare pentru un lucru care este absolut normal. Comunicatul pe care l-am dat ieri ne-a permis să atragem din nou atenția asupra importanței respectării regulilor, inclusiv cu privire la orice fel de interacțiuni care ar putea fi generate de această tradiție de oferire de flori și mărțișoare. Mă refer în mod specific la teama de a se crea aglomerări de persoane cu această ocazie. În același timp, mâine, aș vrea să vă spun că mai mulți colegi din guvern vom circula cu mijloace ecologice - trotinete electrice, mașini electrice. Mai circulăm și cu mijloacele de transport în comun și atunci când vezi aglomerația din metrou te gândești oare cât de mult afectează oferirea unei flori rata de transmitere în raport cu ceea ce se întâmplă în metrou. Ce care susțin că o autoritate ar putea să interzică copiilor să ofere o floare, cred că au nevoie de o mai puternică ancorare în realitate. Avem ordinul de ministru comun, care interzice schimbul de obiecte personale între elevi. Dar o floare nu este un obiect personal", a declarat ministrul Educației joi seara, în direct la TVR1.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI