Prioritățile ministrului Ligia Deca: Legile Educației, îndeplinirea țintelor PNRR și asigurarea predictibilității.”Sistemul educațional din România ar trebui să înceapă cu bucuria elevului de a merge la școală”

Ministrul Educației Ligia Deca
Ministrul Educației Ligia Deca
13 octombrie 2022, 11:15

O prioritate a mandatului meu, care știu că este de mare interes, este finalizarea proiectelor legislative România Educată. A existat un proiect de dezbatere publică care s-a încheiat. Am primit peste 9000 de amendamente, pe care le cititm și le acordăm importanța cuvenită. Încercăm să încheiem la termen. Am început discuții cu specialiștii în zonele care mai sunt încă în lucru și care au suscitat interes public: evaluările, măsurile legate de integritate, a explicat Ligia Deca.

Sistemul educațional din România ar trebui să înceapă cu un  lucru esențial: bucuria elevului și a studentului de a merge la școală, ne dorim să urmărim interesele elevului motivîndu-i și oferindu-le un mediu stimulativ, a subliniat ministrul Educației

Ministrul a spus că ia în calcul ca ceea ce acum este curriculum la decizia școlii să devină curriculum la decizia elevilor din oferta școlii.

Cel de-al doilea obiectiv al mandatului ministrului Educației este îndeplinirea țintelor și jaloanelor din PNRR.

În PNRR vorbim despre 18 investiţii, în valoare de 3,6 miliarde de euro pentru dezvoltarea reţelei de şcoli verzi şi achizţionarea de microbuze verzi, reabilitare şi eficientizare energetică, construcţia a minim 50 de şcoli verzi, eficiente energetic şi cu o orientare curriculară sustenabilă, a afirmat ministrul Educaţiei.

A treia prioritate la care a făcut referire Ligia Deca a fost asigurarea predictibilității în învățământ.

Ştiu că elevii, părinţii şi profesorii aştepată răsunsuri clare la legile educaţiei şi să avem timp să ne pregătim de schimbările pe care specialiştii şi societatea le văd necesare. Păstrez măsurile care au intrat în vigoare anul acesta- sistemul modular şi analizăm această măsură la un an de la implementare, a arătat ministrul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite