Ministrul Educaţiei: Data exactă privind reluarea cursurilor, în funcție de evoluția pandemiei. Probele scrise pentru EN și BAC ar putea fi organizate în iulie. Situația școlară se va încheia cu minimum 2 note

Examenul de capacitate și bacalaureatul se vor susține după 1 iulie, a anunțat ministrul Educației dar programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Simulări nu vor mai exista în acest an și au fost anulate și toate celelalte concursuri și olimpiade școlare. Școlile vor rămâne închise cel puțin până pe 16 mai, când expiră starea de urgență. Monica Anisie a precizat că testele se vor da numai din materia parcursă până la 11 martie, când au fost închise școlile. Și asta din cauza faptului că în multe comunități din țară nu se pot susține cursuri online.

07 Aprilie 2020, 09:00 (actualizat 07 Aprilie 2020, 15:10) Știrile TVR |
Declaratii Monica Anisie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, marți, că examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, în funcție de durata stării de urgență.

Declarații ale ministrului Educației:

- Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus precum și de măsurile comunicate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

- În funcție de datat la care încep cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și ale BAC-ului ar putea fi organizate în luna iulie. Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

-  Am emis și un ordin de ministru prin care am anulat simulările Examenelor Naționale, evaluările pentru clasele a II-a , a IV-a și a VI-a, dar și olimpiadele, concursurile școlare.

- Situația școlară se va încheia cu minimum 2 note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.

- Subiectele pentru teze vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la 11 martie 2020

- Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădiniță vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.

- Admiterea la ciclul de licență în învățământul universitar se va organiza după susținerea examenului național de Bacalaureat iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza după dizertație.

 

______________________________

Simulările examenelor naţionale au fost anulate, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, în direct la TVR. Chiar dacă sistemul de Educaţie se confruntă cu mai multe probleme din cauza crizei provocate de noul coronavirus, anul şcolar nu va fi îngheţat, insistă ministrul.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat marți dimineață la TVR:  Starea de urgență continuă asta înseamnă că implicit și cursurile din unitățile de învățământ preuniversitar și cele din universități sunt suspendate. Prin urmare în această perioada am luat deja câteva decizii  prin consultare cu partenerii, să anulăm simulările pentru Examenele Naționale.  Această anulare a venit și ca urmare a deciziei de a pregăti pe elevii de clasa a VIII-a și a XIII prin acele teste de antrenament pe care Ministerul Educației le pune săptămânal la dispoziția lor. Teste de antrenament pe care le rezolvă împreună cu profesorii, dar în același timp Ministerul Educației oferă și posibilitatea autoevaluării pentru că postăm și baremele și ele sunt rezolvate și la Televiziunea Română la Teleșcoală.

Ministrul Educației a subliniat că nu se pune problema înghețării anului școlar pentru că s-a parcurs deja trei sferturi din anul școlar în curs, dar toate deciziile sunt  sub rezerva evoluției pandemiei în România.

Nu se pune problema de înghețarea anului școlar, am spus și o repet. Deja s-au parcurs peste tei sferturi din anul școlar 2019-2020, nu se pune problema înghețării anului școlar. Vom lua și alte decizii pe care le vom comunica în foarte scurt timp. Toate aceste decizii sunt sub rezerva a ceea ce se întâmplă cu evoluția pandemiei în România. Nu putem ști. Nu voi lua niciodată decizii care să pună în pericol sănătatea sau siguranța elevilor a studenților și de ce nu a profesorilor, a declarat Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la TVR.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI