Ministrul Educației: Vineri, la Guvern, se vor discuta toate ipotezele de lucru privind începerea anului școlar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vineri, în cadrul unei întâlniri convocate de premier la Palatul Victoria, vor fi discutate măsurile care se vor regăsi în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind începerea anului şcolar, precizând că, printre altele, există propunerea de creştere a pragului ratei de infectare până la care şcolile vor putea să rămână deschise.

 

19 August 2021, 17:48 (actualizat 19 August 2021, 17:51) |
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

"Am precizat că cel târziu în perioada 1-3 septembrie vom avea ordinul comun ministrul Educaţiei - ministrul Sănătăţii prin care, cu cel puţin 10 zile înainte de data de 13 septembrie, începerea şcolii, vom prezenta în detaliu toate măsurile pe care trebuie să le cunoască atât şcolile, cât şi părinţii şi elevii. Am spus că rămâne în continuare opţiunea numărul 1 prezenţă fizică în data de 13 septembrie în toate şcolile din România. Mâine vom avea la guvern, începând cu ora 10.00, o discuţie convocată de către prim-ministrul României la care vor participa ministrul Sănătăţii şi ministrul Educaţiei, reprezentantul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentantul Comitetului Naţional pentru Vaccinare, reprezentantul INSP şi un reprezentant al Administraţiei Prezidenţiale. În această întâlnire vor fi discutate toate ipotezele de lucru", a afirmat Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul Educaţiei a precizat că există propuneri de "creştere a pragului ratei de infectare până la care şcolile deschise în data de 13 septembrie cu prezenţă fizică pentru toţi elevii vor putea să rămână deschise".

"Până acum, ştiţi foarte bine, erau scenariile deja cunoscute, verde, galben, roşu, şcolile rămâneau integral deschise până când localitatea ajungea la pragul de 1 la mie rată de infectare. Există propunerea de ridicare a acestui nivel până la care şcolile rămân în totalitate deschise, sigur că da, cu respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară", a spus Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 17°C 18°C
CLUJ 12°C 16°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI