Ministrul Educației: Elevii doresc începerea cursurilor pe 1 septembrie

Ministrul Educației Monica Anisie
Ministrul Educației Monica Anisie
12 ianuarie 2020, 15:05

Trebuie făcută o distincție între începerea anului școlar și începerea cursurilor, deoarece nu sunt același lucru, punctează ministrul.

„Am discutat cu ei (reprezentanții Consiliului Elevilor, n.r.). La momentul acesta, ca noi să putem începe efectiv cursurile – deja la 1 septembrie incepe anul școlar. Dar noi trebuie să facem o diferență – începerea anului școlar nu este același lucru cu începerea cursurilor. Ministerul Educației au propus pentru 2020-2021 o structură în care începerea anului să fie 1 septembrie și începerea cursurilor să fie 14 septembrie. Elevii își doresc 1 septembrie ca dată pentru începerea cursurilor. Asta presupune ca anul școlar să înceapă pe 15 august”, a spus ministrul Educației la un post de televiziune.

Acest scenariu aduce mai multe consecințe, explică Monica Anisie: să se încheie igienizarea școlilor mult mai devreme și trebuie luat în calcul că până pe 4 septembrie este organizată sesiunea a doua de Bacalureat.

Anisie spune că peste 100 de propuneri pentru modificarea structurii anului școlar au fost transmise Ministerului Educației.

Precizările vin după ce Consiliul Național al Elevilor a transmis că nu renunță la propunerea ca anul școlar să înceapă pe 1 septembrie deoarece această structură ajută elevii, iar proiectul Ministerului potrivit căruia cursurile să înceapă pe 14 septembrie duce la dezechilibru.

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică, proiectul privind structura anului școlar pentru 2020 – 2021, care arată că pe 14 septembrie ar putea începe cursurile. Anul acesta, școala a început pe 9 septembrie.

Potrivit Ministerului Educației, proiectul supus dezbaterii publice arată că anul școlar se structurează pe două semestre, 34 de săptămâni, după cum urmează:

– Semestrul I – 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie – 29 ianuarie 2021)

– Semestrul al II-lea – 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021)

 

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Elevii reiau cursurile

Elevii au reînceput cursurile astăzi