Ministrul Educației: Suntem în întârziere, dar insist pe nevoia de testare. Avem o hotărâre CNSU și trebuie pusă în aplicare

14 decembrie 2021, 13:01

Sorin Cîmpeanu a mai spus că în momentul în care școlile primesc testele, ele vor fi asamblate cu ”celeritate” prin efortul cadrelor didactice și distribuite către elevi. Ministrul a arătat că nu altcineva va face aceasta asamblare, ci tot personalul didactic.

Ministerul Educației solicită alături de elevi să existe teste în școli, primul ministru al Guvernului României solicită același lucru. Există o hotărâre CNSU,  numărul 83 din 2021, care spune că trebuie achiziționată și 70 de milioane de teste pentru testarea elevilor de două ori pe săptămână, ne spune Ministerul Sănătății prin instrucțiunea din Monitorul Oficial. Trebuie pe testați toți preșcolarii din grădinițe, toți elevii, tot personalul din învățământ, educatori, învățători, profesori, personal didactic auxiliar și personal nedidactic. Există o hotărâre CNSU care trebuie să fie pusă în aplicare. Urmare a acestei hotărâri,  Agenția Națională a Medicamentului a elaborat cerințele de performanță, inclusiv relevanța acestor texte despre care discutăm, mai apoi, pe baza cerințelor de performanță, elaborate de Agenția Medicamentului, Oficiul Național de achiziții Centralizate a făcut caietul de sarcini, a organizat licitația, a semnat acordurile cadru. Pasul trei, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pe baza pașilor anteriori, a semnat contractele cu furnizorii. În contracte sunt inclusiv termenele de livrare Ministrul Educației nu este parte semnatară în contract, să poată avea controlul pe termen de livrare, IGSU este parte semnatară. IGSU ne-a informat că face toate demersurile posibile pentru aprovizionare ritmică cu teste, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În momentul în care școlile primesc aceste test având în vedere și operațiunile suplimentare de asamblare a lor,  operațiune care se face cu maximă celeritate, prin efortul personalului din învățământ, nu altcineva lucrează la asamblarea acestor texte, din acel moment pot ajunge la elevi. Am discutat cu Ministrul Sănătății, a existat o flexibilizare cu privire la testare. Să nu fie numai luni și joi, să existe o testare de două ori pe săptămână cu un interval de două zile între teste, lucru cu care Ministerul Sănătății a fost de acord și apreciez la acest lucru (…) Suntem în întârziere, dar insist pe nevoia de testare. Avem o hotărâre CNSU și trebuie puse în aplicare, cele 70 de milioane de teste ajung 11 săptămâni, a precizat ministrul Educației.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite