Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după consultări: S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului doi în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat, joi, concluziile consultărilor cu cele trei confederații sindicale din învățământ, cu Consiliul Național al Elevilor, asociațiile studențești și cu reprezentanții părinților.

07 Ianuarie 2021, 13:04 (actualizat 07 Ianuarie 2021, 20:25) Știrile TVR |
Elevii cer adaptarea programei de examen
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sorin Cîmpeanu a declarat că  s-a reiterat dorința de deschidere a semestrului doi în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a profesorilor și elevilor, a diminuării riscurilor, dar si a necesității organizării unor acțiuni remediale.

S-a subliniat, de asemenea, a arătat ministrul, importanța acțiunilor remediale, mai ales pentru cei care susțin examene anul acesta, dar nu numai pentru cei care sustin examenele nationale.

Am fost de acord că este de recuperat, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic, spune Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai spus că reprezentanții elevilor susțin importanța burselor.

Printr-o HG s-a instituit cuantum minim 100 de lei, acesta va trebuie să aibă susținere financiară în bugetul Educației  sunt prevăzuți 530 milioane de lei. Anul acesta, cuantumul total a fost de 270 milioane de lei, jumătate din ceea ce ne propunem. Jumătate din ceea ce a existat au fost burse destinate elevilor din București, a arătat Sorin Câmpeanu care a adăugat că această inechitate trebuie reglată pentru ca toți elevi să beneficieze

Un alt subiect discutat a fost transportul elevilor – soluția e de solicitare a reglementării prin ANRSC a unor tarife maximale, astfel încât acea parte de transport nereglementat să fie reglementată pentru a putea fi decontată, explică ministrul.

Elevii au mai cerut și o implicare în dezvoltarea planurile cadru și o flexibilizare mai mare a acestora.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI