Ministrul Educației, Monica Anisie, la TVR: În fiecare unitate de învăţământ un cadru medical va supraveghea revenirea la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale

19 mai 2020, 21:43

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: „Deja am emis un nou ordin de ministru, un ordin comun cu Ministerul Sănătăţii care va fi publicat astăzi în Monitorul Oficial. Pentru că s-a schimbat starea de urgenţă în stare de alertă, avem o lege nouă, prin urmare a trebuit să emit un nou ordin comun cu Ministerul Sănătății, şi acolo sunt prevăzute toate măsurile de prevenire şi de combatere a îmbolnăvirilor. Avem acolo prevăzut în mod clar care sunt responsabilităţile Ministerului Educaţiei, inspectoratelor şcolare, unităţilor de învăţământ şi dar nu în ultimul rând direcţiilor de sănătate publică. Am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii şi în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale”.

Pe 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se vor întoarce în bănci pentru pregătirea examenelor naționale.

Cursurile se vor ține în condiții speciale, astfel încât adolescenții să nu se îmbolnăvească. Participarea este opțională.

Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Bacalaureatul începe pe 22 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar probele de competență au fost anulate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite