Ministrul Educației, Monica Anisie, la TVR: În fiecare unitate de învăţământ un cadru medical va supraveghea revenirea la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale

În fiecare școală sau liceu, participarea elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a la cursurile de pregătire şi la examenele naţionale va fi supravegheată de un cadru medical, a declarat, la Tema Zilei, ministrul Educației, Monica Anisie.

19 Mai 2020, 21:43 (actualizat 19 Mai 2020, 22:12) Știrile TVR |
Ministrul Educației, la Tema zilei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: "Deja am emis un nou ordin de ministru, un ordin comun cu Ministerul Sănătăţii care va fi publicat astăzi în Monitorul Oficial. Pentru că s-a schimbat starea de urgenţă în stare de alertă, avem o lege nouă, prin urmare a trebuit să emit un nou ordin comun cu Ministerul Sănătății, şi acolo sunt prevăzute toate măsurile de prevenire şi de combatere a îmbolnăvirilor. Avem acolo prevăzut în mod clar care sunt responsabilităţile Ministerului Educaţiei, inspectoratelor şcolare, unităţilor de învăţământ şi dar nu în ultimul rând direcţiilor de sănătate publică. Am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii şi în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale".

Pe 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se vor întoarce în bănci pentru pregătirea examenelor naționale.

Cursurile se vor ține în condiții speciale, astfel încât adolescenții să nu se îmbolnăvească. Participarea este opțională.

Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Bacalaureatul începe pe 22 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar probele de competență au fost anulate.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 32°C 31°C
IASI 28°C 29°C
CLUJ 29°C 29°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 30°C 27°C
BRASOV 28°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI