Ministrul Educației, Liviu Pop: Cred că este necesară o nouă sesiune de bacalaureat

14 noiembrie 2017, 11:35

„În ceea ce privește examenul de bacalaureat, este o problemă foarte serioasă. Avem în ultimii zece ani aproape 2.000.000 de români care au finalizat clasa a XII-a. Dintre aceștia, aproape jumătate nu și-au luat bacalaureatul, mai precis 800 și ceva de mii. Dintre cele 800 și ceva de mii de persoane care nu și-au luat examenul de bacalaureat, 700.000 sunt pe zona liceelor tehnologice. Sunt absolvenți de licee tehnologice”, detaliază situația Liviu Pop.

„De ce așa de mulți nu și-au luat examenul de bacalaureat? Este o întrebare la care cu toți trebuie să ne răspundem, fapt pentru care aici trebuie să regândim pe de-o parte tipul examenului de bacalaureat. Pe de altă parte, învățământul profesional coroborat cu liceul tehnologic, iar lucrul acesta trebuie să îl facem în noul proiect a legii educației naționale care anul viitor să fie pregătit pentru a intra în septembrie — octombrie în Parlamentul României pentru dezbatere„, a subliniat ministrul.

Este o discuție de a introduce o nouă sesiune de bacalaureat și eu cred că este necesară”, a detaliat el. „Cât de utilă este sesiunea din august, deja știm. Am văzut în ultimii 10 ani de zile câți absolvenți s-au prezentat în august și câți au luat examenul de bacalaureat. Și anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris și totuși prezența a fost foarte, foarte mică. Din punctul meu de vedere, cred că un examen de bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie fiind vacanța de iarnă„.

Pop a subliniat că legea permite organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite