Ministrul Educației, la TVR Info, despre transportul gratuit pentru elevii care fac naveta: Noi chiar mâine vom convoca o întâlnire cu inspectorii școlari pentru a grăbi acest proces

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, la TVR Info, că elevii care fac naveta vor putea începe să circule gratuit cu mijloacele de transport în două, trei săptămâni.

11 Septembrie 2023, 21:59 (actualizat 11 Septembrie 2023, 22:47) Știrile TVR |

Legea a intrat în vigoare la 3 septembrie. Legislația secundară, adică HG care s-a dat săptămâna trecută, nu putea fi dată înainte ca legea să intre în vigoare. Nu se poate, trebuie să aibă o bază în legislația primară. După ce HG a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial - asta a fost vineri – urmează să existe acea interconectare de date: consiliile județene trebuie să transmită inspectortatelor, operatorii de transport. Școlile trebuie să colecteze care este ruta și care sunt operatorii pe care îi vor folosi. Pentru a se putea emite biletele și abonamentele. Deci va mai dura puțin, două, trei săptămâni. Noi chiar mâine vom convoca o întâlnire cu inspectorii școlari pentru a grăbi acest proces, pentru ca această fereastră de tranziție să fie cât mai scurtă. Important este că, pe mecanismul nou, nu va mai fi vorba despre avans din partea familiilor. Practic, ei ar trebui să primească biletele și titlurile de transport nu pe sistem de cont ci direct, fără să mai fie un flux financiar care presupune un avans din partea familiilor. Depinde foarte mult și de colaborarea cu cei din consiliile județene și de rapiditatea cu care școlile și inspectoratele reușesc acest schimb de date”, a explicat ministrul Educației, Ligia Deca.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI