Ministrul Educației, în prima zi de școală: Educația trebuie să continue în orice situație. Dragi copii, mergeți cu încredere la școală!

14 septembrie 2020, 09:37

„Dragi copii, mergeți cu încredere la școală! Oricare ar fi situația epidemiologică, noi trebuie să ne concentrăm pe învățare! Educația trebuie să continue în orice situație. Prin urmare, fiți responsabili, fiți prudenți, dar și implicați. Prin urmare, mergem cu toții la școală. Este important să mergem la școală și să fim alături de profesorii noștri. Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. Noi, profesorii, suntem alături de voi”, a spus Monica Anisie, ministru al Educației.

Ministrul le-a transmis și profesorilor să aibă un an școlar cu împliniri, cu sănătate, cu implicare. Anisie le-a mulțumit acestora pentru tot ce au făcut în această vară:  „Au muncit și în timpul examenelor naționale, dar au făcut și eforturi supraomenești atunci când au fost suspendate cursurile. Trebuie să recunoaștem că în atâția ani de zile, deși am avut suspendate cursurile și câte 3 săptămâni, din cauza viscolului, a gripei și așa mai departe, educația nu continua și copiii rămâneau acasă, izolați, fără să își continue învățarea. Acum am arătat că se poate, prin suspendarea cursurilor am continuat învățarea în sistem online. Sigur, trebuie să ne perfecționăm, dar eu spun că începând cu acest an școlar lucrurile vor arăta cu totul altfel decât au fost până acum.”

Anisie a făcut un apel către toți cei implicați în educație să lase copiii să se bucure de prima zi de școală.

Într-un mesaj adresat copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice și postat pe Facebook, ministrul Educaţiei subliniază că „este, pentru fiecare, un an imprevizibil şi complicat, dar şi cu multe oportunităţi”.

„Din păcate, a fost nevoie de o situaţie de criză pentru a realiza, cu adevărat, cât de mult contează anii de şcoală în formarea viitorului adult. Am înţeles cu toţii că avem urgent nevoie să adaptăm sistemul contextului actual: prin conştientizare, modernizare şi, cel mai important, prin digitalizare! Chiar dacă acest an şcolar începe cu unele temeri din cauza situaţiei epidemiologice, nerăbdarea elevilor de a-şi revedea colegii şi profesorii, bucuria şi speranţa tuturor că într-o zi se vor întoarce la şcoală sunt infinit mai puternice. Acest început trebuie să fie, în primul rând, despre copii! Noi, profesorii, vom avea şansa să dovedim şi acum că suntem încrezători în destinul nostru şi că putem să îi pregătim pe elevi pentru viaţă! Lor trebuie să le dăruim cunoaşterea, pasiunea şi suportul nostru, indiferent de şcoala în care învaţă, de locul din care provin, de contextul familial. Şcoala are nevoie de noi toţi! Să fim mai prudenţi, mai responsabili şi mai implicaţi” –   a scrtis ministrul Monica Anisie.

Aproximativ 2.800.000 de elevi şi preşcolari încep, luni, cursurile noului an de învăţământ, în condiţii speciale, având în vedere pandemia de COVID-19, unii dintre ei urmând a învăţa online, alţii în sistem hibrid sau cu prezenţă în clasă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite