Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, propune transformarea clasei pregătitoare în clasa I, noi evaluări pentru elevii de a III-a și a VI-a, dar și Bacalaureat diferențiat

Clasa pregătitoare devine clasa I, iar elevii din clasele a III-a și a VI-a ar putea trece prin emoțiile examenelor de evaluare. Toate aceste propuneri de modificări au fost lansate în spațiul public de către Ministrul Educației Ecaterina Andronescu în cadrul evenimentului de lansare a viziunii sistemice „Educația ne unește".

29 Martie 2019, 13:10 (actualizat 29 Martie 2019, 20:06) Știrile TVR |
Modificări în educație
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Clasa I este ceea ce numim azi clasa pregătitoare pentru că, din păcate, a intrat în mentalul public drept "Clasa zero". Ceea ce mi se pare absolut de neacceptat pentru că din start reflectă o imagine negativă și în mintea copilului. Cum să fii în "clasa zero"? Urmează o evaluare cognitivă și socio emoțională ca să știm ce avem de corectat după primii ani de scoală. După clasa a IX-a și începând cu clasa a VII-a să avem o consiliere pentru carieră mult mai serioasă decât avem acum, în așa fel încât copiii să își poată alege ceea ce li se potrivește, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a prezentat vineri o serie de propuneri pentru reorganizarea sistemului de educaţie, conform cărora elevii din clasele I - III vor beneficia doar de îndrumarea profesorilor din învăţământul primar, urmând ca din clasa a IV-a să aibă şi profesori specializați, precum sunt cei pentru limbi străine.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a mai propus vineri introducerea a patru tipuri de Bacalaureat: Bac T (tehnologic), Bac A1 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale de ştiinţe), Bac A2 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale socio-umaniste) şi Bac V (pentru absolvenţii programelor de studii liceale vocaţionale).

Sugestiile au fost avansate în cadrul evenimentului de lansare a viziunii sistemice "Educaţia de uneşte", organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I".

Ministrul le-a propus celor prezenţi să se gândească la aceste formule. "Nu putem să dăm răspunsurile acum. Sunt încercări ale noastre de a găsi formula cea mai potrivită", a menţionat ea.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI