Ministrul Educației: 859 de școli mai au încă toaleta în curte. Deși au fost alocați bani pentru toate instituțiile, doar 126 au folosit din bani și au finalizat construcțiile

16 ianuarie 2020, 10:28

Întrebată despre inspecțiile inopinate pe care le-a făcut la începutul acestei săptămâni în mai multe școli din țară, ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că nu este vorba despre o inspecție sau control ci despre o vizite pe care va continua să le facă. Ministru a subliniat că nu este vorba nici despre o campanie de promovare personală. Motivul principal al vizitei a fost verificarea instituțiilor care mai au toalete în curte.

Îmi pasă de ceea ce se întâmplă în școală, sunt un ministru care ar trebui să fie în scoală și pentru școală. Trebuie să am grijă și de condițiile în care învață elevii, nu numai de procesul de educație în sine. Încă mai există situații în care aceste condiții nu sunt cele mai bune pentru elevi, de aceea mi-am propus să fiu alături de școală și de colegii mei directori, profesori în a aduce condiții foarte bune în scoală, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației spune că a constatat că, deși au avut bani în buget, foarte puțini primari au reușit să facă ceea ce și-au propus. Ministrul Educației nu poate avea alte pârghii de a.. să spun… „obliga” primarii (…) Nu se poate să fii primar mai multe mandate și să lași copiii din comunitatea ta să învețe într-o astfel de unitate de învățământ, a subliniat Monica Anisie.

Potrivit ministrului, 859 de școli mai au încă toaleta în curte, au fost alocați bani pentru toate cele 859, dar au cheltuit din banii respectivi și au finalizat lucrările numai 126 de școli. Monica Anisie a declarat că pentru anul acesta există peste 31 de milioane de lei prevăzuți pentru acest lucru. Dacă tot avem prevăzuți acești bani, de ce să nu-l cheltuim?

Ministrul Educației propune un parteneriat între minister și autoritățile locale prin care să poată oferi condiții mai bune elevilor.

Anisie a declarat că va transmite tuturor primarilor o scrisoare deschisă prin care să le solicite să fie alături de școală și de copiii din comunitatea pe care o păstoresc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite