Ministrul Educației: 60 de mii de angajați din învățământ doresc să se vaccineze în următoarea săptămână. Vom cere școlilor să raporteze și numărul elevilor reveniți în școală

22 februarie 2021, 12:37

În Bucureşti, toți profesorii se vor vaccina la Romexpo. Până acum, peste 128 de mii de cadre didactice s-au înregistrat pe platformă, iar 42 de mii angajați din sistem au făcut cel puțin o doză dintr-un ser anti-COVID, precizează Ministrul Sorin Cîmpeanu.

Există o situație cu 60 de mii de persoane, angajați din învățământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână și sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui județ in centru de vaccinare cu echipe mobile. La nivelul zile de ieri aveam deja 42 de mii de angajați din sistemul de învățământ vaccinați din care exact jumătate vaccinați și cu rapel, a declarat, luni, ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că din această săptămână școlile vor începe să raporteze și numărul elevilor reveniți la școală după ce au fost confirmați cu Sars Cov 2.

La nivelul zilei de vineri aveam 809 elevi infectați, din această săptămână vom cere școlilor să raporteze și numărul elevilor reveniți în scoală, deja sunt două săptămâni de la revenirea în școală, a anunțat ministrul.

Interesul pentru vaccinare în rândul profesorilor se manifestă aproximativ egal in întreaga țară.

Nu se remarcă vreun județ în care să existe o reticență la vaccinare, nici vreunul cu elan deosebit, a arătat ministrul Educației.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite