Ministrul Economiei: Vor fi suficiente măști pe piața din România. Deja se produc 700.000

Masca de protecție
Masca de protecție
24 aprilie 2020, 20:39

„Deja se produc 350.000 de măşti într-o companie privată, alte 350.000 la Romarm, deci deja suntem la 700.000. Astăzi am avut bucuria să aud că se mai produc 200.000 de măşti într-o altă companie privată. La prima companie privată din Maramureş se mai instalează în zilele imediat următoare două linii de producţie, la Romarm în zilele imediat următoare încă o linie de producţie, deci deja avem peste un milion de măşti”, a spus Virgil Popescu, într-o intervenție la Digi24.

Ministrul Economiei a dat asigurări că până la data de 15 mai, atunci când se va ieși din starea de urgență, vor fi stocuri suficiente de măști.

„Sunt convins că, atât din producţia internă, cât şi, dacă va fi nevoie din import, şi cred că în prima perioadă va fi nevoie şi din import, vor fi măşti suficiente pe piaţa din România: în farmacii, în lanţuri de magazine. Ați văzut că şi în online sunt în continuu, nu am mai văzut penurie de măşti în ultima perioadă. Eu am spus că preţul ar trebuit să fie undeva în jurul cifrei de doi lei fără TVA şi acolo sunt convins că va fi. Ceea ce trebuie să facă mediul privat şi economia va trebui să asigure ca oferta de măşti să fie cel puţin la nivelul cererii, dacă nu mai mare, tocmai pentru a nu crea speculaţii pe piaţa la preţ şi ne vom asigura de acest lucru ca să avem o ofertă suficientă pentru toţi cetăţenii României.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, recent, că odată cu relaxarea restricțiilor generate de epidemia de COVID-18, românii vor fi obligați să poarte măști în spațiile închise.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite