Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, Virgil Popescu: 50 de companii românești produc echipamente de protecție pentru personalul medical

7 aprilie 2020, 11:18

Ministrul speră ca prin măsurile luate țara noastră să nu mai fie dependenta de produse din import și anunță firmele care își diversifica producția că vor veni comenzi și după terminarea crizei pentru că e nevoie de refacerea stocurilor.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, Virgil Popescu a anunțat că se lucrează la un sistem  informatic unde absolut toți antreprenorii care doresc să producă echipamente de protecție să se poată înscrie.

Până în momentul de față avem o situație cu peste 50 de companii care produc măști, combinezoane, halate, șoșete, personal medical. Avem inclusiv cereri pentru vânzare de biocide. Lucrăm la această centralizare. În perioada imediat următoare o să avem și un sistem informatic unde absolut toți antreprenorii care doresc să producă așa ceva să fie înscriși. Lucrăm inclusiv la o procedură a noastră a Ministerului Economiei prin care, printr-o anumită companie să achiziționăm de pe piață produse românești și apoi să le revindem spitalelor. Dar atenție, dorim ca aceste produse să fie certificate, a subliniat Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, Virgil Popescu.

Ministrul Economiei da asigurări că din 15 aprilie, România va avea o producție de un milion de măști de protecție pe zi.

Compania noastră a Ministerului Economiei, Romarm, din industria apărării a finalizat achiziția, este în curs de aducere a patru linii de producție de măști FFP2. Eu cred că săptămâna viitoare vor fi puse în funcțiune și va putea produce în jur de 500 de mii de măști pe zi, alături de celălalt mare producător din Maramureș care va produce tot din 15 aprilie, tot 500 de mii de măști pe zi. Practic o producție foarte mare, de un milion de măști pe zi, spune ministrul Economiei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite