Ministrul ecologiei din Franța, Nicolas Hulot, confruntat cu acuzații de hărțuire sexuală

Unul dintre miniștrii cu imaginea cea mai bună din Guvernul Franței, fost realizator și producător de televiziune, este pus în fața unor presupuse acuzații de agresiune sexuală. Nicolas Hulot, ministrul ecologiei, neagă vehement acuzațiile și spune că cel mai mult suferă familia sa. Pe de altă parte, membrii guvernului și-au arătat solidaritatea față de colegul lor, iar președintele Franței continuă să îl sprijine. Cu amănunte de la Paris, corespondentul TVR, Mihaela Antoche.

09 Februarie 2018, 09:48 (actualizat 09 Februarie 2018, 10:31) |
$article.media.images[0].description
Nicolas Hulot"

Întreaga poveste a plecat de la un articol pe care revista Ebdo îl pregătește pentru publicare. Aici s-ar face referire la două presupuse cazuri de agresiune sexuală care ar fi avut loc în urmă cu mulți ani. Autorul - Nicolas Hulot, ministrul Ecologiei - care a și făcut primele declarații înainte de apariția articolului.

Nicolas Hulot, ministrul Mediului și Ecologiei: "Răspunsul este nu. Și am vă spun asta cu toată tăria, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză - care a fost identificată şi cu care sunt în contact - vă va spune exact acelaşi lucru".

Primul caz se referă la o plângere depusă în 2008, legată de evenimente din 1997 și care a fost abandonată din lipsă de dovezi. Al doilea caz se referă la alte presupuse fapte de agresiune sexuală. Victima, o altă femeie, despre care se spune că ar fi fost plătită de Nicolas Hulot în schimbul tăcerii.

Nicolas Hulot, ministrul ecologiei: "Este o ofensă adusă onoarei mele, dar asta se repară. Dar atinge familia mea, copiii mei şi aici vreau să clarific lucrurile - eu spun stop. Revista în cauză va vorbi mâine despre două cazuri, care nu sunt cazuri, şi care nu au, cum să spun … conţinut".

Președintele Emmanuel Macron și membrii guvernului îl susțin pe Nicolas Hulot și spun că nu comentează zvonuri.

Benjamin Griveaux, purtător de cuvânt al Guvernului; "Nu este un «caz», sunt doar nişte zvonuri. Preşedintele l-a asigurat pe Nicolas Hulot de întregul său sprijin, aşa cum au făcut premierul şi alţi membri ai Guvernului".

Pentru moment, Nicolas Hulot exclude demisia. Reprezentanții revistei Ebdo nu au comentat declarațiile făcute de ministrul ecologiei.

De la Paris, pentru TVR, Mihaela Antoche.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI