Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, despre pensiile aleșilor locali: E o decizie care trebuie înaintată de Ministerul Muncii. Așteptăm cu interes

Adrian Ioan Vestea ministrul Dezvoltarii
Adrian Ioan Vestea ministrul Dezvoltarii
16 noiembrie 2023, 16:20

„Este o decizie care trebuie să fie înaintată de către Ministerul Muncii. Aşteptăm cu interes să vedem care va fi viziunea şi decizia pe care şi-o vor asuma. (…) Consider, şi am spus-o şi-n momentul în care am fost audiat în comisiile parlamentare, consider că fiecare ar trebui să primească pensia în funcţie de contributivitate”, a afirmat Veştea, întrebat ce se întâmplă cu pensiile aleşilor locali, care au fost amânate de la plată în ultimii ani.

„Este foarte adevărat că toţi primarii au avut indemnizaţii, au beneficiat de sporuri de vechime, o bună perioadă de timp, chiar dacă au fost manager de proiect, n-au putut primi spor pentru derularea acestor programe, iar opinia mea este de a gestiona pensiile în funcţie de contributivitatea pe care au avut-o aleşii locali, fie că au avut indemnizaţii, fie că alţii au avut salarii. (…) Consider că este necesar să calculăm pensiile tuturor pe baza contributivităţii”, a mai spus Veştea, citat de Agerpres.

De asemenea, ministrul a fost întrebat dacă susţine sau nu pensiile speciale pentru aleşii locali.

„Vorbesc de faptul că toţi primarii au primit indemnizaţii, nu au primit salarii. Spre deosebire de salarii, indemnizaţiile au cu totul o altă percepţie din punct de vedere al contributivităţii, asta am spus”, a răspuns ministrul Adrian Veştea.

De la 1 ianuarie 2024, ar urma să intre în vigoare pensiile speciale ale aleşilor locali, foşti primari şi viceprimari, ori foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

În ultimii 4 ani, intrarea acestora în plată a fost prorogată de către guvern.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite