Ministrul delegat pentru Afaceri Europene: România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene

România poate contribui mai bine la reforma Schenghen, dacă este în interiorul zonei libere de circulație. Este mesajul transmis de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, după discursul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Deși se bucura de susținerea multor proeuropeni, oficialul roman spune că țara noastră trebuie să-și continue demersul pentru a convinge și țările sceptice că Romania merită să adere la spațiul intracomunitar.

14 Septembrie 2017, 10:11 (actualizat 25 Mai 2018, 11:14) |
Victor Negrescu, declaratie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La sediul Ministerului de Externe a avut loc o conferința de presă a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. El a vorbit despre discursul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind starea Uniunii Europene.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a anunțat că parlamentarii europeni susțin transferarea Agenției Europene pentru Medicamente la București.

Toți colegii din Parlamentul European au decis să semneze în comun un mesaj de susținere a transferării Agenției Europene pentru Medicamente la București, demonstrând încă o dată că toți colegii europarlamentari înțeleg și ei nevoie de consens național de poziționare comună la nivel european.

Cu privire la securitatea cibernetică, Victor Negrescu spune că România dorește să contribuie la crearea sau extinderea unei agenții de securitate cibernetică, iar în cazul Autorității pentru muncă țara noastră are foarte multe argumente pentru a găzdui o astfel de autoritate, România fiind printre țările cu cei mai mulți cetățeni care lucrează în alte state europene.

România - reprezintă un stat foarte bine poziționat pe acest domeniu, suntem printre liderii europeni în materie de securitate cibernetică. România dorește să contribuie la crearea sau extinderea unei agenții de securitate cibernetică. Din informațiile pe care le avem până în prezent vorbim, mai de grabă de extinderea agenției deja existente, decât de crearea unei noi agenții, dar România poate și dorește să participe la această construcție într-o manieră coerentă și pozitivă. Orice autoritate care ar urma să fie creată la nivel european ar trebui, așa cum a fost deja decis la nivel european, să își aibă sediul într-o țară care nu are o altă agenție în prezent. Ne menținem această poziție pe mai departe și vom promova acest mesaj și cu privire la această posibilă structură, dacă va fi creată una nouă sau cu privire la cealaltă agenție sau autoritate, menționată în discursul domnului Juncker, Autoritatea pentru muncă. (...)  România este un stat care are printre cei mai mulți cetățeni care lucrează în alte state europene și am avea foarte multe argumente pentru a găzdui o astfel de autoritate.

Aderarea la Schengen este un drept, în opinia ministrului delegat pentru Afaceri Europene.

Cu siguranță România are toate drepturile pentru a fi parte din Schengen. România îndeplinește deja de mai mulți ani toate criteriile pentru a adera la spațiul Schengen. România poate contribui mai bine la  reforma Schengen, dacă este în interiorul Schengen, și acesta este mesajul nostru (...) Acest lucru este un drept, nici măcar nu vorbim de alte avantaje.

Despre propunerea președintelui Comisiei Europene  de a organiza summitul de anul viitor la Sibiu, Victor Negrescu spune că nu a fost nicio surpriză, România fiind pregătită pentru   preluarea președinției Consiliul Uniunii Europene

Organizarea summitului la Sibiu, nu a reprezentat un element de surpriză. România, în prezent este pregătită pentru   preluarea președinției Consiliul Uniunii Europene. Nu suntem doar în grafic cu calendarul oficial al UE, suntem în avans față de acest grafic, ca urmare a eforturilor din ultimele două luni(...) Noi avem inventariate toate posibile locații pentru organizarea unui summit și alte locații pentru evenimentele specifice, ministeriale sau la nivel de experți.

Am decis încă de pe 3 august ca vom organiza evenimente în toate județele din țară (...) Orice locație este luată în considerare luând în evidență un element important: elementul de securitate.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI