Ministrul de Interne, Carmen Dan: Mă aştept ca preşedintele să ţină cont de decizia CCR în cazul lui Kovesi

31 mai 2018, 11:01

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan,  a declarat joi că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să ţină cont de decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) în cazul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi:  „Aşa cum cunoaştem, deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii. Mă aştept ca preşedintele României să ţină cont de decizia Curţii Constituţionale, pentru că, până la urmă, preşedintele este garantul Constituţiei”.

La întrebarea dacă e de părere că preşedintele va trage de timp, Carmen Dan a răspuns că şi-ar dori să nu se întâmple lucrul acesta, ci ca şeful statului să dea dovadă de responsabilitate şi să procedeze în consecinţă.

Întrebată dacă  şefa DNA ar trebui să-şi dea demisia, ministrul de Interne a răspuns, potrivit Agerpres: „E un gest de onoare, aş zice, e o analiză proprie pe care unii dintre noi aşteaptă să o facă, oricum există această decizie, oricum ştim că e este obligatorie şi aşteptăm de la preşedintele României să o respecte”.

Reacția minitrului de Interne a venit după ce Curtea Constituţională a decis miercuri că președintele României trebuie să emită decretul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA și a stabilit totodată că preşedintele a declanşat un conflict între puteri când a refuzat să o demită pe Codruţa Kovesi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite