Videoconferință cu prefecții, la MAI. Prefectul și subprefectul de la Arad au lipsit din motive de sănătate. Ministrul Marcel Vela cere verificări

7 noiembrie 2019, 15:06

Marcel Vela vrea să se asigure că pregătirile pentru scrutin sunt în grafic și nu vor fi probleme in secțiile de votare.

Au fost discuții îndelungate. Conferința a început în jurul orei 11.00 și s-a încheiat în jurul orei 14.30.

Ministrul de Interne a vrut să discute cu fiecare prefect în parte și a vrut să afle și numărul sesizărilor, al contravențiilor și al infracțiunilor care au fost comise în ultima săptămână. Vorbim de aproape  200 de sesizări făcute de diverși cetățeni sau reprezentanți ai partidelor politice, dintre acestea 113 nu s-au confirmat însă au rămas 68 de fapte contravenționale și 5 fapte penale, cea mai gravă s-a întâmplat luni la Brăila unde un bărbat cu maceta a  amenințat doi tineri care distribuiau pliante electorale.

Marcel Vela a fost foarte supărat pentru că nici prefectul nici subprefectul de la Arad nu s-au prezentat la video conferință, invocând faptul că ar fi răciți. Ministrul a solicitat acte medicale și că va trimite acolo o comisie medicală.

Discuțiile cu ceilalți prefecți au fost pe un ton normal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite