Ministrul de Interne a anunțat că raportul protestului din 10 august 2018 a fost desecretizat și trimis la DIICOT

14 noiembrie 2019, 11:08

„Azi dimineață am primit ultimul aviz de la instituțiile solicitate. Azi a sosit ultimul aviz, comisia a decis declasificarea raportului. Așadar, în această zi, raportul este declasificat. Informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificat”, a declarat ministrul de Interne.

După 10 august sute de participanți la mitingul diasporei au arătat că au suferit răni în urma intervenției în forță a jandarmilor. Oamenii au depus sute de plângeri și a fost deschis un dosar penal. În acest timp, Ministerul Afacerilor Interne a făcut un raport legat de intervenția forțelor de ordine, care a fost ținut însă la secret. Abia astăzi noul ministru de Interne a anunțat că raportul va ajunge la DIICOT.

Fostul ministru de Interne Mihai Fifor susține însă că numai o mică parte din acest raport rămăsese la secret.

Eliminarea caracterului secret al raportului ajută ancheta, susțin procurorii care investighează evenimentele petrecute în august 2018.

Desecretizarea raportului 10 august este importantă pentru mersul anchetei DIICOT și asta pentru că acum atât inculpații cât și părțile vătămate pot consulta  raportul fără a fi vorba de o încălcare a legii.

Surse autorizate susțin că în raport ar fi cuprinse toate acțiunile intreprinse de structurile Ministerului de Interne. Documentul ar avea și anexe în care sunt interceptări și informări legate de pregătirea mitingului dar și de planurile de tulburare a ordinii publice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite