Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu-și dă demisia în cazul dispariției omului de afaceri Avraham Morgenstern, înainte de condamnare

13 august 2017, 20:53

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, după dispariţia omului de afaceri Avraham Morgenstern.

Avraham Morgenstern a fost condamnat vineri la 8 ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul este de aproape 11 milioane de euro.

Omul de afaceri nu a mai aşteptat verdictul instanţei. Aflat sub control judiciar, acesta s-a prezentat pentru ultima dată la Poliţie la începutul lunii mai.

În acest caz, o poliţistă de la Secţia 6 este anchetată pentru favorizarea infractorului.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, spune că nu are de ce să îşi dea demisia.

Nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci când un poliţist judiciar dintr-o oricare secţie de poliţie din România nu-şi duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fişei postului. Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile aşa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele„, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Avraham Morgenstern este anchetat şi într-un alt dosar, în care e acuzat că i-a dat mită 175.000 de euro fostului primar PSD din Constanţa, Radu Mazăre.

Nu e singurul caz în care un condamnat dispare înainte de pronunţarea unui verdict.

La fel a procedat şi un alt condamnat celebru, Puiu Popoviciu.

Şi omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fugit din ţară în timp ce era anchetat sub control judiciar. După 4 luni de căutări, a fost prins în Serbia, unde se află şi acum.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite