Ministrul de Interne, audiat în calitate de martor la Direcția Națională Anticorupție în dosarul în care se fac cercetări privind OUG 13

20 februarie 2017, 10:08

ACTUALIZARE 11.45 „Am fost audiată în calitate de martor, am dat toate datele acolo. (…) O să facă DNA comunicări prin Biroul de presă”, a spus Carmen Dan, la ieșirea din sediul DNA.

Ministrul de Interne a fost audiată la DNA aproximativ o oră și jumătate.

Ea a fost audiată pentru că este unul dintre semnatarii celebrei ordonanţe, alături de ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, de fostul ministru al Justiţiei şi de premierul Sorin Grindeanu şi este posibil ca şi aceştia să fie audiaţi în zilele următoare, ca martori.

Procurorii încearcă să afle modalitatea în care a fost elaborată ordonanţa 13, cine a solicitat elaborarea ei. Funcţionari din MJ au declarat la DNA că i-au atras atenţia fostului ministru Florin Iordache că această ordonanţă încalcă mai multe legi şi tratate internaţionale. Iordache nu a ţinut seama de recomandările specialiştilor din minister, a iniţiat acestă ordonanţă, guvernul a adoptat-o în şedinţa din 31 ianuarie şi ulterior au abrogat-o la presiunea străzii. 

Joi, secretarul general al guvernului, Mihai Busuioc, a fost audiat în calitate de martor, în acelaşi dosar, Secretariatul General al Guvernului fiind cel care se ocupă de organizarea şi pregătirea şedinţelor de guvern.

În aceeaşi cauză a fost audiată, miercuri, Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, aceasta având tot calitatea de martor.

Audiaţi au fost şi procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, în calitate de martor în dosar, dar şi Oana Hăineală, procuror şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, tot în calitate de martor.

Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite