Ministrul de Externe al Ucrainei a reînnoit criticile la adresa Germaniei pentru că nu trimite tancurile de care țara sa are nevoie

Ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba
Ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba
17 septembrie 2022, 11:00

Berlinul a anunțat joi că va trimite la Kiev mai multe lansatoare de rachete multiple și transportoare de trupe blindate „Dingo”, în timp ce trupele ucrainene desfășoară o contraofensivă împotriva forțelor Moscovei.

Ministrul de Externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, că a spus că deciziile Germaniei sunt un „mister” și că a existat un „zid de arme” la Berlin pe care cancelarul, Olaf Scholz, trebuie să-l dărâme, potrivit AFP.

Kuleba a spus într-un interviu pentru ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung: Solicităm tancuri Leopard și Marder [vehicule blindate], iar Germania furnizează vehicule blindate de tip Dingo. Le suntem recunoscători. Dar nu de asta avem nevoie cel mai mult în luptă… Care este problema? De ce nu putem obține ceea ce avem nevoie și ce are Germania?

Semnale dezamăgitoare din partea Germaniei, în timp ce Ucraina are nevoie de Leopards și Marders acum – pentru a elibera oamenii și a-i salva de la genocid”, a scris Kuleba marți pe Twitter.

Germania a trimis o diferite tipuri de armament în Ucraina de când Rusia a invadat țara în februarie, dar a refuzat până acum să transfere tancuri Leopard și vehiculele de luptă pentru infanterie Marder, în ciuda solicitărilor repetate ale Kievului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite