Ministrul de externe al Irlandei, la Kiev: „Irlanda este neutră din punct de vedere militar, dar nu suntem neutri în acest război”

Ministrul irlandez al Afacerilor Externe Simon Coveney
Ministrul irlandez al Afacerilor Externe Simon Coveney
14 aprilie 2022, 14:49

Ministrul irlandez a vizitat zonele din capitala ucraineană direct afectate de bombardamentele rușilor, apoi s-a întâlnit cu ministrul de externe al Ucrainei Dmytro Kuleba și ministrul apărării Oleksii Reznikov. Coveney a spus că uciderea civililor ucraineni de către forțele ruse este, probabil, o crimă de război.

Simon Coveney a transmis un mesaj puternic de solidaritate din partea guvernului și a poporului irlandez.

„Nu știm încă numărul cetățenilor care și-au pierdut viața din cauza acestei agresiuni rusești, dar știm că sunt mulți, iar brutalitatea și violența, nu numai împotriva soldaților, ci împotriva civililor ucraineni, pe viitor, vor fi considerate crime de război.

De asemenea, sunt conștient în acest moment că Ucraina nu dorește simpatie, are nevoie de acțiune și de sprijin practic puternic pentru a se apăra și, deși Irlanda este neutră din punct de vedere militar, permiteți-mi să fiu clar că nu suntem neutri în ceea ce privește acest război și  viitorul țării voastre.

Știm că ucrainenii visează la un alt tip de viitor, unul care se bazează pe democrație, stabilitate și oportunități economice și credem că aceste lucruri pot fi realizate prin aderarea deplină la UE, iar Irlanda va susține ca acest lucru să se întâmple cât mai repede posibil”, a declarat Simon Coveney într-o conferințp de presă comună cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă