Ministrul de Externe și ministrul Apărării și-au exprimat preocuparea pentru desfăşurarea de trupe rusești la frontiera estică a Ucrainei și în Crimeea

Ministrul de Externe și ministrul Apărării la reuniunea extraordinară NATO
Ministrul de Externe și ministrul Apărării la reuniunea extraordinară NATO
14 aprilie 2021, 23:20

„Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a evidenţiat poziţia principială a României privind susţinerea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei. Totodată, a exprimat preocuparea României pentru desfăşurarea de trupe şi echipamente ale Rusiei în Crimeea, la frontiera estică a Ucrainei şi, în general, în Marea Neagră. De asemenea, a subliniat necesitatea evaluării atente de către Alianţă a situaţiei de securitate şi, mai ales, a implicaţiilor acesteia asupra securităţii euroatlantice, precum şi a continuării măsurilor de asigurare a descurajării şi apărării în regiunea Mării Negre”, se arată într-un comunicat al MAE.

„Miniștrii de externe și ai apărării din statele membre NATO am exprimat îngrijorarea privind evoluțiile recente și creșterea semnificativă a prezenței trupelor militare ruse în Crimeea ilegal ocupată și la frontiera de est a Ucrainei”, a transmis, la rândul său, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Rusia a desfăşurat între 15.000 şi 25.000 de militari în Peninsula Crimeea şi la frontiera cu Ucraina, potrivit estimărilor Statelor Unite, a indicat miercuri însărcinatul cu afaceri al SUA, Courtney Austrian, în cadrul unei reuniuni OSCE, la Viena.

Masarea de trupe ruseşti la frontiera cu Ucraina alimentează îngrijorările privind o nouă acutizare a tensiunilor în regiune.

Moscova a anexat peninsula Crimeea după un referendum controversat în 2014. Guvernele occidentale consideră în continuare Crimeea drept parte a teritoriului ucrainean.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite