Ministrul cubanez al afacerilor externe: Ne opunem cu fermitate expansiunii NATO la frontierele Rusiei

Bruno Rodriguez
Bruno Rodriguez
20 februarie 2022, 10:28

„Respingem energic isteria propagandistică şi mediatică pe care a declanşat-o guvernul SUA împotriva Rusiei şi ne opunem cu fermitate expansiunii NATO la frontierele acestui stat frate”, a postat pe Twitter ministrul cubanez al afacerilor externe, Bruno Rodriguez.

Vineri seară, vicepremierul cubanez, Ricardo Cabrisas, a subliniat deja „poziţia cubaneză împotriva sancţiunilor unilaterale şi incorecte pe care le impune Occidentul” Moscovei şi împotriva unei eventuale aderări a Ucrainei, vecină cu Rusia, la NATO.

Vicepremierul cubanez, care s-a întâlnit cu omologul său rus, şi-a exprimat solidaritatea cu Moscova în contextul „constantelor campanii de dezinformare şi a războiului de propagandă” al SUA, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Occidentalii se îngrijorează de săptămâni de riscurile unui atac al Rusiei asupra Ucrainei, după ce Moscova a comasat peste 100.000 de militari la frontierele sale, o situaţie explozivă în centrul celei mai grave crize cu Rusia de la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial.

Cei doi vicepremieri şi-au exprimat de altfel dorinţa „de a continua şi amplifica colaborarea bilaterală în toate domeniile” între Cuba şi Rusia, în special în „domeniile transporturilor, energiei, industriei, serviciilor bancare şi financiare”, potrivit aceleiaşi surse.

Vicepremierul cubanez a mulţumit Moscovei şi pentru „sprijinul continuu şi solidaritatea” cu Cuba în timpul pandemiei de COVID-19, în principal prin trimiterea a cinci avioane cu ajutor medicale, precum şi a unei nave care transportă făină de grâu, care urmează să ajungă în insulă.

Înainte de a ajunge în Cuba, Iuri Borisov s-a deplasat în Venezuela şi Nicaragua, alţi doi aliaţi ai Moscovei în regiune.

În urmă cu o lună preşedinţii Vladimir Putin şi Miguel Diaz-Canel au discutat telefonic despre întărirea „asocierii strategice” între cele două ţări. Vicepremierul Iuri Borisov a mai efectuat o vizită la Havana în octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei