Ministrul Comunicațiilor: Prevederile ce sancționează operatorii de telefonie mobilă pentru lipsa unor avize sau autorizații, suspendate până la 1 septembrie

Prevederile care sancţionează operatorii de telefonie mobilă pentru lipsa unor avize sau autorizaţii în construcţii ce ţin de reţea şi infrastructură vor fi suspendate până la 1 septembrie 2019, a declarat vineri dimineață ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu. Concomitent cu această suspendare, se gândeşte un pachet simplificat de avize şi de autorizaţii, a mai confirmat ministrul, la Palatul Victoria.

29 Martie 2019, 11:45 (actualizat 29 Martie 2019, 11:53) |
Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale

"Există o singură schimbare la 114 din decembrie 2018 (OUG 114 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare nr.) şi se referă la suspendarea prevederilor ce sancţionează operatorii de telefonie mobilă pentru lipsa unor avize sau autorizaţii în construcţii ce ţin de reţeaua şi infrastructura de telecomunicaţii. Suspendarea va fi până în data de 1 septembrie 2019. Cred că 114 a fost o bună ocazie de a aprofunda o serie de probleme pe care industria de telecomunicaţii din România le întâmpină, probleme de natură structurală, de natură sistemică, şi am identificat multe subiecte pe care trebuie să îndreptăm, subiecte ce se regăseau ca problematică în acest domeniu poate de 10-12 ani", a declarat Alexandru Petrescu, citat de Agerpres.

"Concomitent cu această suspendare, gândim împreună cu industria şi un pachet simplificat de avize şi autorizaţii pe zona telecomunicaţiilor şi identificarea unui cadru normativ astfel încât operatorii de telefonie mobilă să poată obţine mult mai uşor, mai facil, aceste autorizaţii, astfel încât să nu mai fie cazuri în care există reţele de infrastructură de telecomunicaţii fără avize sau fără autorizaţii", a adăugat el.

"Dialogul continuă cu industria şi sunt convins că vom găsi un echilibru şi o armonie în ceea ce priveşte toate prevederile din 114 şi, în mare, tot ce înseamnă legislaţia ce ţine de domeniul telecomunicaţii", a conchis ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Potrivit Ordonanţei 114, în sectorul telecom, companiile vor plăti o contribuţie de 3% din cifra de afaceri, faţă de 0,4% anterior.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ECONOMIE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 12°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI