Ministrul Cercetării, Florin Roman, acuzat de plagiat: ”E o campanie de denigrare, am lucruri mai importante de făcut”

Florin Roman PNL
Florin Roman PNL
9 decembrie 2021, 15:01

”Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică, ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată. Într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor. La finalul disertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură, să susţină o campanie de denigrare a mea, să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat”, a scris Roman, joi, pe Facebook.

El a precizat că este ultima sa intervenţie pe această temă. ”Am lucruri mult mai importante de făcut decât să răspund la acuzaţii nefondate”, a adăugat Florin Roman.

Preşedintele USR Dacian Cioloş i-a cerut, joi, premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Cercetării, Inovării li Digitalizării, Florin Roman, după ce ziarul Libertatea a scris că acesta şi-a plagiat disertaţia de master susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012.

Potrivit Libertatea, volumul „Teoria sistemelor informaţionale” care l-ar fi recomandat pe Florin Roman pentru conducerea ministerului care se ocupă de digitalizare, nu se află nici la editură, nici la Biblioteca Naţională, iar ministrul susţine că nu l-a găsit nici acasă.

Florin Roman a transmis jurnaliștilor de la Libertatea că „se creează o confuzie între publicarea unei cărţi şi o lucrare de cercetare ştiinţifică”. Ulterior, după ce a spus că nu îşi găseşte volumul pe care l-a trecut în CV, Florin Roman le-a trimis jurnaliştilor Libertatea 10 pagini din lucrarea sa de disertaţie, susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012. Lucrarea e intitulată „Contribuţii cu privire la optimizarea sistemelor integrate de comunicare” şi prezintă mai multe pasaje plagiate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite