Ministrul Cătălin Drulă, despre protestul de la metrou: Este vorba de o mafie. Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge!

26 martie 2021, 19:56

Declarații Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor:

– ne cerem scuze bucureștenilor pentru acest eveniment neplăcut. Dar le cer scuze și pentru că câteva zeci de miniștri ai Transporturilor în ultimii 20 de ani au lăsat un buboi enorm să se formeze, la metroul bucureștean, o mafie. Câtă vreme sunt eu aici, vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru în fața mafiei. Despre asta e vorba: o mafie. Pentru că despre asta este vorba, o grupare care se comportă mafiot și atunci când interesele îi sunt atinse, recurge la șantaj. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează. A decis că singurul lucru care trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează. Și spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge! Este absolut inadmisibil ca o infrastructură critică națională să fie blocată, ca șinele să fie ocupate, comițând astfel multiple infracțiuni și le-am trecut pe acestea într-o plângere penală pe care am înaintat-o DNA și o să enumăr cîteva, cele mai grave fiind:

–  zădărnicirea combaterii bolilor, oamenii au trebuit să se înghesuiască, din cauza unor mafioți, astăzi, în mijloace de transport în comun, au întârziat învătătoare la școli, ați dat un oraș peste cap, păi voi unde vă credeți? V-a mers până acum? Nu vă mai merge!

– mai adaug abuz în serviciu, trafic de influență, șantaj.

am depus o plângere la DNA, am toată încrederea în justiția din România, că își va face datoria. Suntem un stat de drept! Și justiția își va face datoria, pentru a proteja cetățenii!

compania Metrorex își evaluează pagubele și se ridică la milioane de lei, cifra este în curs de finalizare pentru ziua de astăzi și se va îndrepta împotriva celor responsabili, pentru a recupera acești bani.

– Este absolut imperativ ca metroul să circule urgent din nou! Fiecare minut de întârziere înseamnă creșterea riscului ca bucureștenii să se îmbolnăvească în mijloacele de transport supraaglomerate și le cer celor implicați, și poate mulți dintre ei manipulați, în al 13-lea ceas, să nu mai persiste în această acțiune și să se oprească din încălcarea legii!

Iar autoritățile care veghează la ordinea publică și au aceste responsabilități trebuie să-și facă datoria! Pentru că numai ei pot elibera șinele de acești ilegaliști!

– Apropo de o acuzație aruncată de domnul Rădoi, de acoliții săi, o minciună! N-a fost nimeni concediat de la metrou! Cine spune asta minte cu o nerușinare penală! Sunt 10 oameni care și-au înaintat dosarele de pensie. De asemenea, niciun salriu nu a fost redus în acest moment.

-altele sunt mizele acestei acțiuni, așa cum este transparent pentru toată lumea, pentru toți cei care urmăresc metroul: mizele acestei acțiuni sunt cele identificate de Corpul de control al ministerului: cartelul, controlul oneros asupra companiei și asupra proprietații statului, spațiile comerciale ocupate pe nedrept. Vă reamintesc că ieri s-a trimis o somație de eliberare a acestor spații ocupate fără drept și miza celor care au organizat această acțiune ilegală este exact aceasta: banii pe care firma sindicatului îi încasează din chiriile de la spațiile comerciale. Pe acest subiect nu avem ce dialoga. Pe subiecte care sunt de interes legitim pentru angajați pentru companie – da, va exista mereu dialog social, dar doar după ce repornește metroul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă