Ministrul Carmen Dan spune că documentul publicat de Rise Project nu avea inițial antet. DNA continuă audierile

14 iulie 2017, 10:10

Ministrul de Interne, Carmen Dan a declarat, vineri, că a făcut toate verificările necesare, iar documentul publicat de RISE Project referitor la deţinerea majoritară a acţiunilor de către Liviu Dragnea a firmei Tel Drum nu aparține și nu este înregistrat la Ministerul de Interne.

Carmen Dan a mai afirmat, vineri, la Academia de Poliție, că are informații certe că acest document nu avea inițial antet.

Ministru Interne consideră ca atribuirea acestui document ministerului pe îl conduce afectează imaginea instituției și a anunțat că va întreprinde toate demersurile legale pentru ca cei care au făcut asemenea afirmații să le probeze sau să le retragă.

Carmen Dan a mai spus că a făcut verificări și la Direcția Generală de Protecţie Internă (DGPI) și la IGPR iar documentul nu se află nici în arhiva acestor instituții.

Într-un articol publicat de jurnaliştii RISE, aceştia prezintă un document, despre care susţin că este clasificat, numit „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman”, care ar fi aparţinut DGIPI.

DNA continuă audierile

Între timp, la DNA continuă audierile în dosarul care vizează afacerile Tel Drum.

Fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a dat explicații la DNA. Alți doi apropiati ai lui Liviu Dragnea, Marian Fişcuci (cel care controlează firma) și fostul deputat Adrian Simionescu (care a condus organizația PSD Teleorman), au ajuns la DNA. Și împreună cu omul de afaceri Florinel Marinaş au fost puși sub urmărire penală pentru evaziune fiscală, realizată prin firme pe care le administrau în Teleorman și Bulgaria.

Raportul publicat de RISE Project conține informații despre o rețea infracțională formată din persoane cu putere de decizie în județ, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea să facă fraude cu bani europeni și guvernamentali. Documentul vorbește despre afacerile grupării, despre cei care controlează în realitate firma Tel Drum, despre lucrări fictive și donații suspecte la partid. Potrivit raportului, Liviu Dragnea ar deține majoritatea acțiunilor la purtător la compania Tel Drum. Acuzațiile au fost respinse de liderul PSD.

În plin scandal, liberalii propun interzicerea participării societăţilor cu acţiuni la purtător la licitaţiile cu bani publici, dacă acţionariatul este netransparent şi interzicerea acestor firme în România. În cazul proiectului care prevede că o persoană poate deține cel mult 10% la o astfel de societate, inițatorii cer transparență totală în privința datelor acționarului.

Ancheta a fost deschisă de DNA în februarie 2016 și extinsă la sfârşitul săptămânii trecute, în urma dezvăluirilor făcute de RISE Project.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă