Ministrul canadian de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei, în semn de protest față de atacurile asupra civililor din Ucraina

Ambasadorul Rusiei convocat pentru atacurile asupra civililor din Ucraina
Ambasadorul Rusiei convocat pentru atacurile asupra civililor din Ucraina
19 ianuarie 2023, 08:07

Oficialii canadieni l-au convocat pe ambasadorul rus pentru a clarifica că „nu acceptă brutalitatea extremă a atacurilor recente ale Rusiei împotriva civililor din Dnipro” şi pentru a condamna faţă în faţă comentariile antisemite făcute de ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat reporterilor din Toronto şefa diplomaţiei canadiene Melanie Joly.

Atacul de sâmbătă asupra unui bloc de apartamente din Dnipro s-a soldat cu cel mai ridicat număr de victime în rândul civililor de la începutul campaniei de bombardamente ale forţelor ruse, în urmă cu trei luni.

Canada, alături de alte state occidentale, a impus sancţiuni ample Rusiei pentru invadarea Ucrainei, iar Melanie Joly a spus că Ottawa va continua să tragă Moscova la răspundere.

Mai devreme în cursul zilei de miercuri, Canada a anunţat furnizarea a 200 de vehicule blindate Senator, ca parte a asistenţei militare pentru Ucraina.

„Vom continua să sufocăm regimul rus cu sancţiuni coordonate şi vom continua să contracarăm minciunile ruseşti prin fapte”, a declarat Joly, vorbind alături de omologul britanic James Cleverly.

Totodată, Melanie Joly a susţinut declaraţiile omologului său britanic privind continuarea sprijinului acordat Ucrainei. James Cleverly s-a aflat în vizită la Toronto, după ce marţi s-a întâlnit la Washington cu secretarul de stat american Antony Blinken.

Armatele canadiene şi britanice antrenează, de asemenea, noi recruţi ucraineni în Marea Britanie. Joly a spus că mai mulţi experţi canadieni se vor alătura în curând celulei de informare a guvernului britanic, creată pentru a combate ceea ce ea a descris ca fiind dezinformare Rusiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite