Ministrul bulgar al Turismului: Perspectivele Bulgariei ca destinaţie turistică, optimiste. Ne concentrăm pe turiştii locali şi pe cei din ţările vecine

Nikolina Angelkova ministrul bulgar al Turismului
Nikolina Angelkova ministrul bulgar al Turismului
12 iunie 2020, 12:19

„Partenerii mei confirmă că perspectivele Bulgariei ca destinaţie turistică sunt optimiste, deoarece suntem printre ţările cu măsuri eficiente de prevenire a răspândirii pandemiei. În cadrul discuţiilor, principalii tour-operatori din aceste state ne-au informat că intenţionează să ofere zboruri charter spre Bulgaria de la începutul acestei luni şi începutul lunii viitoare”, a declarat Angelkova.

„Ne concentrăm pe turiştii din Bulgaria şi pe cei din ţările vecine şi, desigur, pe oaspeţii de pe pieţele turistice din UE, care au o importanţă semnificativă pentru Bulgaria şi care au o situaţie epidemică similară”, a adăugat ministrul Turismului.

Miercuri, Parlamentul Bulgariei a aprobat iniţiativa Guvernului privind reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante şi servicii de catering până la 9%, de la 20%, începând din luna iulie a acestui an, în ideea de a ajuta industria ospitalităţii să îşi revină după pandemie.

Cota redusă de TVA, care va fi valabilă până la finele anului 2021, este văzută ca o măsură temporară de sprijin. Reducerea nu va afecta şi băuturile alcoolice vândute în restaurante şi de serviciile de catering, care vor fi supuse în continuare unei cote de TVA de 20%.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură aproximativ 8% din PIB şi numeroase locuri de muncă.

Pe ansamblul anului trecut, un număr de aproximativ 9,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 0,4% faţă de 2018.

Autorităţile de la Sofia prognozează în acest an o contracţie a economiei cu 3%, în timp ce Comisia Europeană se aşteaptă la un declin al economiei de 7,2%.

Dacă un turist străin are simptome de coronavirus în timp ce se află în Bulgaria, acesta va fi separat de ceilalţi turişti, dar hotelul nu va fi închis, a precizat recent ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

Bulgaria înregistra vineri 3.086 de cazuri de coronavirus şi 168 decese, un nivel mult mai redus decât în multe ţări din UE.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite