Ministrul britanic al Apărării: Nu judecăm Germania pentru că nu trimite arme Ucrainei

Ministrul britanic al Apărării Ben Wallace
Ministrul britanic al Apărării Ben Wallace
26 ianuarie 2022, 22:15

În timp ce SUA şi Marea Britanie au început să trimită arme Ucrainei, Germania a exclus din raţiuni istorice să trimită arme letale şi a afirmat că va livra căşti militare şi un spital de campanie, aminteşte Reuters.

Întrebat, la o conferinţă de presă alături de omologul său german, Christine Lambrecht, dacă în opinia sa Germania face suficient pentru a descuraja o invazie rusă în Ucraina, Wallace a replicat că „avantajul de a fi în NATO este că sunt 30 de aliaţi, aşa că toţi putem ajuta Ucraina în propriul fel”.

„Evident, Marea Britanie a fost de părere că ucrainenii au nevoie de un ajutor letal cu caracter defensiv tactic. Însă nu emitem judecăţi în legătură cu alte ţări”, a subliniat ministrul britanic al Apărării.

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, atrăsese mai devreme atenția asupra unei scindări a puterilor occidentale din cauza disputei privind livrările de arme către Ucraina, pe fondul amplificării tensiunilor cu Rusia, a consemnat dpa. Ea a adăugat că este important ca puterile occidentale să reziste „tuturor tentativelor din exterior de a ne diviza”.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite