Ministrul britanic al Apărării: Este improbabil ca Putin să reușească vreodată să ocupe Ucraina. A pariat că, odată ce ne vom fi plictisit cu toţii de conflict, şi comunitatea internaţională va pleca în direcţii diferite

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat joi că este improbabil ca Vladimir Putin să reuşească vreodată să ocupe Ucraina, relatează DPA. Mai mult, Wallace a spus că invazia Rusiei în Ucraina "a slăbit" şi "începe să eşueze".

11 August 2022, 20:06 (actualizat 11 August 2022, 20:20) Știrile TVR |
Ben Wallace, ministrul Apărării din UK

Danemarca s-a alăturat Regatului Unit în suplimentarea ajutorului pentru Ucraina. Sprijinul a fost reafirmat la o conferinţă desfășurată la Copenhaga, co-prezidată de Ben Wallace.

Ministrul britanic al Apărării a spus că este important să se înţeleagă că luptele şi pierderile de vieţi continuă să aibă loc, dar a adăugat că Rusia "începe să eşueze în multe zone".

"Au eşuat până acum şi este improbabil să reuşească vreodată să ocupe Ucraina", a adăugat el.

"Invazia lor a slăbit şi este în mod constant modificată până acolo încât se concentrează numai în părţi din sud şi din est, la mare mare distanţă de aşa-numită 'operaţiune specială de trei zile'", a mai spus Wallace.

"Trei zile sunt acum peste 150 de zile şi aproape 6 luni, cu pierderi uriaşe atât de echipament, cât şi, într-adevăr, de personal rusesc", a mai spus ministrul britanic al Apărării.

"Preşedintele Putin a pariat că, odată ce va veni luna august (...) şi ne vom fi plictisit cu toţii de conflict, şi comunitatea internaţională va pleca în direcţii diferite. Iată, ziua de astăzi este o dovadă a contrariului", a dat el asigurări.

"Am ieşit din această întâlnire cu mai multe angajamente de finanţare, mai multe angajamente de instruire şi de ajutor militar, toate menite să ajute Ucraina să câştige, să ajute Ucraina să lupte pentru suveranitatea ei şi să se asigure că ambiţiile preşedintelui Putin vor eşua în Ucraina, aşa cum şi trebuie", a mai spus Wallace.

Ministrul Apărării de la Londra a mai spus că aliaţii vor trebui în curând să cumpere arme din alte ţări sau "să dea comenzi la fabrici pentru a creşte aprovizionarea cu muniţie a Ucrainei", în contextul în care propriile lor stocuri de rezervă sunt consumate.

Ministerul Apărării a confirmat anterior că va trimite mai multe arme Ucrainei pentru a o ajuta să se apere. Printre acestea se numără sisteme de lansatoare multiple de rachete, precum şi rachete ghidate, de precizie, care pot lovi ţinte la 80 km distanţă, menite să asigure apărarea în fața artileriei grele ruseşti.

"Sprijinul nostru continuat trimite un mesaj foarte clar: Marea Britanie şi comunitatea internaţională continuă să se opună acestui război ilegal şi va fi alături de Ucraina, furnizându-i ajutor militar defensiv pentru a se apăra de invazia lui Putin", a mai afirmat Ben Wallace.

Sursa: Agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI