Ministrul Aurescu şi omologul britanic, discuţii despre grupul de luptă NATO din România

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu
22 februarie 2022, 20:59

Ministrul Aurescu a prezentat omologului britanic poziţia României potrivit căreia comunitatea internaţională „trebuie să sancţioneze ferm, imediat şi coordonat acţiunile Federaţiei Ruse, ca răspuns faţă de ultimele evoluţii, dar şi ca modalitate de a descuraja acţiuni viitoare de destabilizare a situaţiei din regiune”. De asemenea, cei doi miniştri au fost de acord asupra importanţei susţinerii „puternice” a Ucrainei de către comunitatea internaţională, inclusiv prin măsuri pentru creşterea rezilienţei acestui stat.

Totodată, şeful diplomaţiei române s-a referit la necesitatea consolidării în continuare, de o manieră coerentă şi unitară, a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv în sudul său, la Marea Neagră.

Cei doi miniştri au discutat despre crearea grupului de luptă NATO din România. Ei au agreat continuarea contactelor bilaterale strânse şi a cooperării la nivel aliat în vederea adaptării răspunsului NATO şi al statelor aliate la actualele evoluţii de securitate, inclusiv prin crearea grupului de luptă în România.

Potrivit MAE, secretarul de stat britanic Liz Truss a apreciat poziţionarea fermă a României faţă de evoluţiile actuale din vecinătatea sa şi a fost de acord cu necesitatea consolidării angajamentului colectiv pentru securitatea aliaţilor de pe Flancul Estic al NATO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite