Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă: Militarii de la Unitatea din Huși încep vineri procesul de dezinfecție la Suceava

Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă
Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă
2 aprilie 2020, 18:42

Astăzi au făcut evaluarea, au executat evaluarea situaţiei, s-au coordonat cu autorităţile locale şi mâine dimineaţă intră în procesul de dezinfecţie acolo unde este neapărat nevoie, chiar şi în împrejurimile Sucevei„, l-a informat Nicolae Ciucă pe premierul Ludovic Orban.

Șeful executivului a confirmat că la conducerea Spitalului Judeţean Suceava a fost instalată o echipă de medici militari, care au ca obiectiv să repună în funcţiune într-un timp cât mai scurt unitatea medicală.

Medicul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu este noul director interimar al Spitalului Județean de Urgență Suceava

Președintele Klaus Iohannis a avut joi după-amiază o videoconferință cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, și cu reprezentanți ai instituțiilor locale cu privire la situația epidemiologică de la Suceava. „Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate”, a subliniat Iohannis.

Klaus Iohannis, videoconferință de urgență pe tema focarului de la Suceava: Este corectă, oportună și necesară militarizarea spitalului. Către medici: Reveniți, vă rog, la serviciu!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite