Ministrul Apărării Nicolae Ciucă: Al doilea spital de campanie, ridicat la Constanța, va fi gata luni. Generalul îi îndeamnă pe români să apeleze la militari

29 martie 2020, 14:31

 

MApN a mai amplasat un spital în Otopeni, la Institutul Ana Aslan. Unitatea mobilă a fost finalizată.

Spitalul de campanie este amplasat pe stadionul echipei Farul din Constanța. Unitatea va fi racordată la utilități, va fi construită o zonă de carantină din corturi și se vor lua avizele de funcționare. Ca și unitatea din București, cea din Constanța va avea zonă de triaj, radiologie, sterilizare și zonă de decontaminare.

Ministrul Apărării a declarat că, pe lângă misiunile medicale, armata va continua să fie prezentă pe străzile orașelor din România. Militarii vor putea fi văzuți la mai toate filtrele Poliției și Jandarmeriei. Cel puțin în zonele din centrul Capitalei, carantina pare să funcționeze. În acest weekend circulația s-a redus semnificativ, bulevardele centrale fiind aproape goale.

Patrulele militare au apărut pe străzi imediat după ce prin Ordonanța 3 a fost limitată circulația și practic țara a intrat în carantină. Odată cu creșterea numărului de infectări și trecerea în scenariul 4, și misiunile armatei s-ar putea înmulți considerabil.

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă îi îndeamnă pe oameni ca atunci când văd un militar pe stradă și au nevoie de ajutor să îl solicite, pentru că aceștia au ordin, sunt pregătiți și instruiți să îi ajute pe toți cei care au nevoie.

Ministrul Apărării îi îndeamnă pe români să respecte deciziile autorităților și să fie atenți la informațiile care circulă în toate mediile. Nu toate sunt adevărate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite