Ministrul Apărării Naţionale: Trăim vremuri complicate, dificile; trebuie să acţionăm repede

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat marţi, că "trăim vremuri complicate, dificile" şi "trebuie să acţionăm repede", în timpul discursului cu ocazia aniversării a 175 de ani a Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" de la Sibiu.

14 Iunie 2022, 11:02 (actualizat 14 Iunie 2022, 11:04) Știrile TVR |
Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu / FOTO: Autor: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Noi trebuie să rămânem un spaţiu al excelenţei, al disciplinei şi responsabilităţii. De aceea, sunt bucuros să vă felicit pentru rezultate şi să vă îndemn să faceţi o educaţie militară care să răspundă vremurilor de acum, să răspundă urgenţelor pe care le avem în acest moment. Pentru că trăim drept, cu vremuri complicate, trăim vremuri dificile, în care nu mai putem să mergem liniar spre viitor, nu mai putem să aşteptăm ca lucrurile să se întâmple, trebuie să acţionăm repede, probabil şi să ne refacem o mare parte din planurile pe care ni le-am făcut până acum. De aceea, cred că astăzi, mai mult ca oricând, în educaţia militară şi nu numai educaţia militară, avem nevoie de a cultiva creativitatea şi inovaţia", a spus Vasile Dîncu.

Potrivit ministrului Apărării Naţionale, "poate e mai puţin nevoie de conformism şi de supunere o oarbă, poate este nevoie de mai mult dinamism în relaţia dintre instructori şi student, dintre profesori şi student, pentru că lumea care vine trebuie s-o construim alături de tinerii pe care-i avem aici".

Vasile Dîncu s-a referit şi la războiul din Ucraina şi a spus că este nevoie "să vedem în ce măsură lecţiile războiului din zonă, un război care nu s-a terminat şi, cum spunea recent un american, nu putem să îi tragem concluzii la jumătatea lui. Nu avem toate lecţiile la jumătatea lui. Să încercaţi să vă gândiţi ce avem de făcut pentru ca mereu să poată fi adusă această strategie la zi".

Ministrul Apărării Naţionale i-a îndemnat pe tinerii ofiţeri să spună ce nu funcţionează în Armata Română, pentru a putea îmbunătăţi lucrurile.

"Vreau însă să spun un lucru: încercaţi fiecare în zona dumneavoastră să schimbaţi ceea ce credeţi că trebuie schimbat în Armata Română. N-are rost să aşteptaţi ca schimbările să vină de sus. Schimbările cele mari pot să vină doar de jos în sus. Şi încercaţi să ne faceţi şi pe noi cei care, vremelnic, unii continuă, alţii sunt la conducerea ministerului sau Armatei, să ştim ce nu funcţionează. Să vă cunoaştem părerile şi să vă cunoaştem ideile dumneavoastră şi trebuie să ne grăbim. Lumea nu aşteaptă după noi, nu aşteaptă să ne schimbăm şi să ne modernizăm. Astăzi lumea se schimbă foarte repede", a adăugat Vasile Dîncu.

Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", continuatoarea tradiţiilor militare ale primei şcoli de ofiţeri din România, înfiinţată la Bucureşti in data de 13 iunie 1847, este instituţia de învăţământ superior militar care şi-a asumat misiunea de a forma tinerii ofiţeri din Forţele Terestre ale Armatei României.

 

 

 

sursa agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 36°C
IASI 32°C 30°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 30°C 30°C
CRAIOVA 33°C 32°C
BRASOV 30°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI