Ministrul apărării din Ucraina cheamă cetăţenii la ”rezistenţă totală” împotriva trupelor ruse

Ministrul apărării din Ucraina
Ministrul apărării din Ucraina
3 martie 2022, 10:03

Oficialul ucrainean a adăugat că armata ţării „respinge cu succes” atacurile frontale ale forţelor ruse şi anihilează coloanele sale. „Rusia nu a rezistat şi a început să recunoască pierderile”, a apreciat Reznikov. Ministrul apărării de la Kiev s-a adresat îndeosebi cetăţenilor care se află în teritorii ocupate temporar de trupele ruse.

„Cu ajutorul vostru armata noastră va învinge şi îi va alunga mai rapid pe ocupanţi. Trebuie să împiedicăm trupele ruse să primească ajutorul ariergardei”, a mai îndemnat el.

Reznikov a cerut populaţiei să atace coloanele de aprovizionare care însoţesc coloanele de blindate. „Dacă duşmanul rămâne fără combustibil, echipamente, hrană, sprijin tehnic, nu va putea face nimic”, a insistat el.

Miercuri, pentru prima dată în şapte zile de ofensivă militară, Rusia a recunoscut moartea a 498 de militari ruşi în războiul din Ucraina şi rănirea a 1.597 de membri ai forţelor armate.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat miercuri noaptea la circa 9.000 pierderile de vieţi omeneşti în rândul forţelor armate ruse de la începerea invaziei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite