Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, la Radar Geopolitic: Putem gestiona problema refugiaților. Nu există niciun indiciu ca acest conflict să se dezvolte în zona NATO

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a explicat, la emisiunea Radar Geopolitic, de pe TVR 1, că, în cadrul ședinței CSAT de astăzi, au fost stabilite detalii legate de gestionarea unor posibile efecte colaterale, inclusiv fluxuri de refugiați.

24 Februarie 2022, 17:16 (actualizat 24 Februarie 2022, 18:32) Știrile TVR |

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Am stabilit ultimele detalii legate de modalitatea în care gestionăm posibile efecte colaterale ale acestei crize. La nivelul Guvernului, am discutat la prima oră cu principalele ministere care se ocupă de gestionarea efectelor, Apărare, Interne, Justiție, Sănătate, Transporturi, Energie, deci suntem pregătiți pentru tot ceea ce înseamnă, înclusiv pentru primirea unor fluxuri de refugiați.

"Suntem într-o situație calmă, vigilenți, încercăm să vedem care sunt posibilele implicații și analizăm toate scenariile", dă asigurări ministrul Apărării. "Vom participa atât la gestiunea fluxurilor de imigranți, chiar și la trupele străine care au venit pe teritoriul României – o parte sunt specializate tocmai în managementul acestor zone cu fluxuri de refugiați – vom primi ajutor și din partea UE, și de la NATO dacă va fi cazul. Așa cum vedem, nu s-a intensificat foarte tare fluxul de refugiați spre România", a explicat Vasile Dîncu.

Nu există nici un indiciu ca acest conflict să se dezvolte în zona NATO, să spunem, să fie atacată o țară NATO și nici într-o altă zonă a lumii, așa cum s-a speculat în social media, cu posibile evoluții în zona asiatică. Este puțin probabil sau aproape imposibil ca să se dezvolte un asemenea conflict. S-a văzut foarte clar care sunt intențiile lui Vladimir Putin acum, afirmă ministrul Vasile Dîncu.

"Nu suntem în pericol în acest moment, să fim sancționați sau să fie atacată România. Oamenii pot să stea liniștiți din această perspectivă, pentru că nu există nicio amenințare în acest moment la adresa teritoriului României, nici a cetățenilor români", dă asigurări ministrul Apărării.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI