Ministrul Apărării: România nu iese la cumpărături cu acel 2%, ci dorim programe de colaborare pentru revitalizarea industriei de apărare

11 octombrie 2017, 10:55

„Ceea ce s-a discutat ieri reprezintă un prim pas extrem de important. Se semnează un memorandum de înțelegere și un acord de colaborare industrială între General Dynamics și Uzina Mecanică București prin Romarm, or tocmai despre asta am discutat în permanență, despre faptul că România nu iese la cumpărături cu acel 2 la sută prevăzut pentru armată, ci își dorește programe de colaborare industrială pentru revitalizarea industriei de apărare românești„, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, prezent la ceremonia de deschidere a celei de a VII-a ediții a Conferinței Zilele Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Începând cu transportorul 31, acestea vor fi produse în Uzina Mecanică București, ceea ce ne-am dorit în permanență, a precizat oficialul. Primele 30 de transportoare vor fi fabricate în Elveția.

Fifor a mai spus că mentenanța transportoarelor se va face tot la Uzina Mecanică București.

Piranha 5 este un blindat de 30 de tone, care poate transporta 3 membri ai echipajului și 8 soldați. Are un motor cu o putere de aproape 600 de cai, o autonomie de peste 500 de km și o viteză de 100 de km/h.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite