Ministrul Agriculturii, Petre Daea, audiat la DNA în dosarul lui Adrian Chesnoiu, privind concursul de angajare trucat. Numele său apare în interceptările procurorilor. La ieșire, i s-a strigat: „Comunistule, ieși la pensie, bă, comunistule!”

22 iulie 2022, 09:57

Actualul ministru al Agriculturii a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care fostul ministru, Adrian Chesnoiu, este acuzat de instigare, sub forma participaţiei improprii, la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracţiuni) şi abuz în serviciu.

La ieșirea din sediul DNA, lui Petre Daea i s-a strigat ”Comunistule, ieși la pensie, bă, comunistule!”

Petre Daea a fost chemat la DNA ca să dea explicații în legătură cu angajarea unei cunoștințe, un fin al soției sale. Actualul ministru al Agriculturii i-ar fi solicitat lui Chesnoiu să îi angajeze cunoștința pe un post de consilier în minister. Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu i-ar fi dat candidatului subiectele pentru concursul de angajare. După ocuparea postului, acesta a încasat un salariu de 10.000 de lei pe lună.

Potrivit documentului DNA, fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu i-ar fi cerut unui membru al comisiei de concurs să i dea subiectele pentru examenul de angajare a lui Cosmin Mihai Corobea și a încă trei persoane.

 

Referat DNA: „Chiar la nea’ Petrică vă găsirăți să … Omul acela m-a rugat și el două lucruri, trei, cinci, aproape șapte (râde). Da, măcar, drecu, să-i le rezov”, ar fi spus fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu în interceptări.

CITIȚI ȘI: Una dintre persoanele favorizate de fostul ministru Chesnoiu la concursul de angajare era cunoștința lui Petre Daea. Rechizitoriu DNA: „Chiar la nea’ Petrică vă găsirăți să…”

Chesnoiu Adrian: Nu le dăm subiectele. Să faceţi dintr-o lege. După, să-i faci nişte articole, ce i le …noi i le dăm. Articole. Oricum …Nu subiecte scrii. Adică daţi-le două, trei foi. Nu …o lege! Să-nveţe-n morţii mamii lor (citesti asa si punem biiip)!

Denunţător: Îhî. Da, dacă….

Chesnoiu Adrian: Pentru că ăştia-s dobitoci (biiip)! Dacă le dai alea…ia zece! Nu să facă…Ia zece! Nu vreau zecele!….Crede-mă că-i ştiu cât dă proşti sunt. Ne trezim …la televizor!”


La percheziția informatică, procurorii au găsit în telefonul lui Mihai Cosmin Corobea un contact notat: „Naşa Cami Luchi”, despre care susțin că este soția lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea.

Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, este urmărit penal în dosarul în care este acuzat că a măsluit concursuri de angajare în ministerul pe care l-a condus.  Chesnoiu nu a vrut să dea declaraţii nici la Parchet, nici jurnaliştilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă