Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu: Ororile din Ucraina sunt o lecție amară despre cât de fragile sunt democrațiile

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu
20 septembrie 2022, 17:20

„Generaţia dumneavoastră a crescut fără să cunoască războiul. Valorile democraţiei, spiritul libertăţii, al drepturilor omului, care sunt bazele ordinii internaţionale, au creat fundamentul pentru pace şi o lume mai bună în care să trăiască generaţiile viitoare. Cu toate acestea, ororile pe care le-am văzut în Ucraina de la finalul lunii februarie – care sunt un atac nu doar asupra securităţii, ci şi asupra valorilor şi principiilor fundamentale ale democraţiei – sunt o lecţie amară despre cât de fragile sunt democraţiile”, a spus şeful diplomaţiei române, într-un mesaj pre-înregistrat.

El a adăugat că „aceasta este şi o lecţie despre rezilienţa şi forţa crezului democratic, chiar în democraţiile tinere şi în gândirea şi sufletele oamenilor”.

„Curajul poporului ucrainean, inclusiv tineri ca dumneavoastră, în acţiunea de a-şi apăra libertatea şi democraţia este o inspiraţie. Astfel, avem obligaţia morală nu doar să îi sprijinim şi să le acordăm ajutor, ci şi să susţinem şi să apărăm principiile democratice în lumea întreagă”, a completat ministrul de Externe.

Forumul are tema „Reversing the Democracy Disconnect” şi se desfăşoară în contextul exercitării preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor (2019 – 2022).

Aceasta a fost a treia ediţie a evenimentului, organizată în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Comunităţii Democraţiilor, după cele din 2021.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite