Ministră din Franța, pusă la zid după ce a apărut pe coperta revistei „Playboy”. „Țara se duce pe apa sâmbetei”

Marlene Schiappa
Marlene Schiappa
3 aprilie 2023, 14:32

Marlene Schiappa, care este membră a guvernului Franței încă din 2017, a apărut pe coperta revistei împreună cu un interviu de 12 pagini pe tema drepturilor femeilor și a membrilor comunității LGBT.

Schiappa este, în prezent, ministru pentru economie socială și asociații. Ea a apărut pe coperta revistei într-o rochie albă. Ea este cunoscută ca fiind o susținătoare a drepturilor femeilor. Pe acest post nou a fost numită în 2017. În această funcție, ea a condus inițiativa pentru adoptarea unei noi legi împotriva hărțuirii sexuale care permite amendarea pe loc a bărbaților descoperiți că hărțuiesc femei pe stradă.

Apariția ei pe coperta revistei i-a adus critici dure, inclusiv din partea prim-ministrei Elisabeth Borne, care i-a comunicat lui Schiappa că ea „este nepotrivită, mai ales în această perioadă”.

Franța trece, în aceste săptămâni, prin una dintre cele mai grave crize sociale și politice din ultimii ani, după ce o controversată reformă a pensiilor a fost adoptată pe repede înainte de Emmanuel Macron, în ciuda opoziției dure la nivelul societății.

„Suntem în mijlocul unei crize sociale, avem problema poliției, sunt oameni între viață și moarte și am impresia că suntem în spatele unei perdele de fum”, a declarat Sandrine Rousseau, politiciană din Partidul Verde și ea activistă pentru drepturile femeilor.

Politicianul de opoziție, de extremă stânga, Jean-Luc Melenchon a criticat și apariția lui Schiappa, dar și decizia președintelui Franței de a da un interviu în revista pentru copii Pif Gadget, în această săptămână. „Într-o țară în care președintele se exprimă în Pif, iar un ministru al său în Playboy, problema este opoziția. Franța se duce pe apa sâmbetei”, a scris Melenchon pe Twitter, sâmbătă.

Schiappa a răspuns criticilor tot într-un tweet, sâmbătă, spunând: „Apărarea dreptului femeilor de a avea control asupra corpurilor lor o voi face mereu și peste tot. În Franța, femeile sunt libere. Cu tot respectul pentru critici și ipocriți”.

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a sărit în apărara colegei sale în timpul unui interviu, numind-o pe Schiappa „o femeie de caracter”. „Vreau doar să spun că Marlene Schiappa este o politiciană curajoasă cu caracter și cu propriul stil. Nu este stilul meu, dar îl respect”, a spus Darmanin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri