Președintele Ucrainei convoacă rezerviștii, dar exclude o mobilizare generală. Un soldat ucrainean a fost ucis și 6 au fost răniți după ce separatiștii pro-ruși au inițiat zeci de bombardamente

Bombardamente în estul Ucrainei
Bombardamente în estul Ucrainei
22 februarie 2022, 23:14

”Trebuie să îmbunătăţim pregătirea de luptă a trupelor ucrainene în perspectiva oricărei modificări a situaţiei operative”, a declarat Zelensky într-o alocuţiune televizată.

Şeful statului ucrainean a anunţat că ”în scurt timp” vor fi organizate exerciţii de antrenament pentru rezerviştii care vor face parte din unităţile de apărare a teritoriului.

Cu ceva timp în urmă, liderul ucrainean a ordonat creşterea numărului de membri ai acestor unităţi – din care fac parte inclusiv vânători şi pădurari – la circa două milioane.

Zelensky a declarat marți că o soluție diplomatică încă nu este exclusă și a salutat implicarea Turciei în discuții, avertizând din nou că Ucraina nu va ceda nimic din teritoriul său Rusiei.

Zelensky a anunțat și începutul unui program „economic patriotic” care să stimuleze producția locală și care să îi scutească pe producători de taxe pentru combustibili.

Ministrul ucrainean de Interne i-a acuzat marți pe separatiști că dislocă armament greu pentru a-i provoca pe soldații ucraineni să răspundă cu foc.

În 58 din cele 80 de incidente de marți au fost folosite arme interzise prin acordurile de la Minsk.

Luni au fost raportate 84 de încălcări ale acordului privind încetarea focului.

De altfel, marți, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că acordurile de la Minsk „nu mai există”, întrebându-se „ce mai e de implementat dacă am recunoscut cele două entități?”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite